Araştırıldı! Sarılmak mutluluk hormonlarını aktive ediyor

Sarılmak enerjisi muazzam. Birbirlerini seven çiftlerin gönülden gönüle teması mutluluğu arttırıyor. Peki sarılmanın etkisi nedir? İşte yanıtı...

Sarılmanın insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkisi biliniyor. Peki sarılmak üzerine yapılan araştırmanın sonuçları neler?

Mynet'te yer alan habere göre, sarılmak mutluluğu arttırıyor.

DÖRT MUTLULUK HORMONUNDAN İKİSİNİ HAREKETE GEÇİRİYOR

İnsanların sarıldıklarında birbirlerine karşı hem güven hem sevgi hem de mutluluk duygusu aşıladıklarını ifade eden Psikolog Gökçe, "İnsanların birbirine dokunuşu her zaman çok önemlidir. Sarılmak çok basit bir eylem ama insanlar üzerinde çok önemli bir gücü vardır. Yapılan bir araştırmada birbirini seven iki insanın 20 saniye boyunca sarılmasının vücuduna fazlaca olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır.

ARAŞTIRMA SONUÇLARI

Araştırmalara göre sarılma eylemi, vücuttaki mutluluk veren dört hormondan ikisini harekete geçiriyor. Bunlar oksitosin ve seratonin hormonudur. Oksitosin hormonu birbirimizle yakın ilişkiler kurduğumuzda, güldüğümüzde, birinin bize gülümsediğinde bile salgılanan bir hormondur. En önemlisi ise birine iyilik yaptığımızda hatta başka birine iyilik yapıldığına şahit olduğumuzda bile oksitosin hormonu salgılanır." diye konuştu..