Araştırıldı! O meyvenin haşlanmışı diş ağrısını şıp diye kesiyor

Diş ağrısı gün içinde insanın dayanamadığı ağrıların başında geliyor ve günlük hayattaki performansı düşürüyor. Peki, diş ağrısı nasıl geçer? Diş ağrısına ne iyi gelir? Herkesin bildiği bir meyvenin haşlanmışı diş ağrısını kesiyor. İşte o meyvenin adı ve faydaları...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Kavunun diş ağrısına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Evet yanlış duymadınız tatlı tatlı yenen bu güzel meyve diş ağrısını dindiriyor. Peki, ama nasıl? İşte yanıtı...

DİŞ AĞRISINA İYİ GELİR

Tatlı kavun diş ağrısını iyileştiriyor. 2016 yılında ABD Ulusal Tıp Kütüphanesinde yayınlanan bir araştırma, kavunun diş ağrısı tedavisindeki faydalarını vurgulamıştır. Uzmanlara göre, çiğ kavun yemek veya kabuğundan yapılan bir solüsyonla ağzınızı çalkalamak diş ağrısıyla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Evde kendi kavun gargaranızı da yapabilirsiniz. Kabuklarından birkaç tane alıp üzerine su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Karışımı süzün ve soğumasını bekleyin. Buzdolabında saklayın ve bir veya iki gün içinde tüketin.

KAVUNUN DİĞER FAYDALARI

Antioksidan deposu olan kavun hücreleri kanser gibi ciddi hastalıklarıyla bağlantılı olan serbest radikallerden korur.

Kavun A Vitamini içerir. Aslında bir kase (156 gr) kavun, günlük A vitamini ihtiyacımızın yaklaşık yüzde 100'ünden fazlasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kavun, B6 gibi kompleks B vitaminleri içerir. B6, kaygı ve korkuya yardımcı olduğu bilinen serotonin, melatonin ve dopamin gibi beyin nörotransmiterlerinin sentezine katılır.

KEMİKLERİN İLACIDIR

Kavun harika bir C vitamini ve K vitamini kaynağıdır, aynı zamanda Kalsiyum içerir. C vitamini cilt sağlığını destekler ve bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Kalsiyum, C vitamini ve K de güçlü kemikler oluşturmak için hayati öneme sahiptir. Ancak Honeydew kavunları, Kavun kavunlarının içerdiği C Vitamininin yaklaşık yüzde 50'sini içerir.

Kavun, kan basıncı seviyelerini düşürmeye yardımcı olan iyi bir potasyum kaynağıdır.

Kavun harika bir diyet lifi kaynağıdır. Diyet lifi, sindirim sisteminin iyi işleyişini artırır ve kolesterol seviyelerini kontrol eder.

Kavunun kilo vermek için mükemmel bir gıdadır.