AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Leben Arapçada yoğurt anlamına gelir. Besleyici ve lezzetli olan Lebeniye çorbası da yoğurtla yapıldığından bu ismi almıştır. Arap mutfağında çok sık tüketilen lebeniye bazı yörelerde soğuk tüketilir. Özellikle ilkbahar aylarına geçiş sırasında tüketilen lebeniye çorbası, içeriğinde yüksek oranda vitamin barındırır.
Lebeniye çorbasının en püf noktası ise taze yoğurtla yapılması lazım lezzeti iki katına çıkar. Ayrıca nane sevenler için ideal bir çorbadır.
MALZEMELER
Yarım su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı kırık pirinç
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
Bir yemek kaşığı limon suyu
Bir adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı kuru nane / tereyağı
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Bir tavada tereyağını eritip üzerine unu koyup kavurun.
Soğan ve sarımsakları da rendeleyin.
Kavurma sırasında yoğurdu ekleyin.
Bu sırada sıcak su döküp karıştırın.
Haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyin.
30 dakika kaynadıktan sonra bir tavada tereyağı eritip nane koyun.
Üzerine dökün 15 dakika daha kaynatın.
Afiyet şifa olsun...