Arap mutfağının en gözde vitamin deposu! Lebeniye çorbası nasıl yapılır?

Arap mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan lebeniye çorbası tam bir vitamin deposudur. Ülkemizde de sıklıkla yapılan lebeniye çorbası hızla zayıflatmada etkilidir. Akşamları günde bir kase içerseniz metabolizmanız 2 kat daha hızlı çalışır. Peki lebeniye çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Leben Arapçada yoğurt anlamına gelir. Besleyici ve lezzetli olan Lebeniye çorbası da yoğurtla yapıldığından bu ismi almıştır. Arap mutfağında çok sık tüketilen lebeniye bazı yörelerde soğuk tüketilir. Özellikle ilkbahar aylarına geçiş sırasında tüketilen lebeniye çorbası, içeriğinde yüksek oranda vitamin barındırır.

Lebeniye çorbasının en püf noktası ise taze yoğurtla yapılması lazım lezzeti iki katına çıkar. Ayrıca nane sevenler için ideal bir çorbadır.

LEBENİYE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Yarım su bardağı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı kırık pirinç

1 su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı un

Bir yemek kaşığı limon suyu

Bir adet kuru soğan

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı kuru nane / tereyağı

Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Bir tavada tereyağını eritip üzerine unu koyup kavurun.

Soğan ve sarımsakları da rendeleyin.

Kavurma sırasında yoğurdu ekleyin.

Bu sırada sıcak su döküp karıştırın.

Haşlanmış nohutları ve baharatları ekleyin.

30 dakika kaynadıktan sonra bir tavada tereyağı eritip nane koyun.

Üzerine dökün 15 dakika daha kaynatın.

Afiyet şifa olsun...

Gözlerde bayram havası yapan lezzet! En orijinal Özbek pilavı nasıl yapılır?