Araçta en çok yapılan hata! Patlamaya neden olabilir

Sıcak havalarda araç içerisindeki sıcaklık günlük ısı değerinin iki katına çıkabilir. Araç içerisinde ise tehlikeye yol açabilen bu ısı yükselmesine karşı önlem almak gerekiyor. Peki araçta patlamaya neden olabilecek maddeler neler? Hangi tedbirler araç içi yaşanabilecek infialleri önler?

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Sıcak yaz günleri beraberinde tehlikeleri de getiriyor. Kapısı kapalı araçlarda sıcaklık tehlikeli boyutlara ulaşabilir. Peki araçta patlamaya neden olabilecek maddeler neler? Hangi tedbirler araç içi yaşanabilecek infialleri önler? İşte cevabı...

ARAÇTA PATLAMAYA NEDEN OLABİLECEK MADDELER

Çakmak

Dezenfektan

Saç şampuanı

Saç spreyi

Kolonya

ALINACAK TEDBİRLER

Yüksek sıcağa maruz kaldığında içerisindeki basınç artıyor. Tasarım sırasında belirlenen limitler aşıldığında bunlarda patlama meydana geliyor. Bu Türkiye ve dünyada raporlanan olaylar arasında. Cam içinde muhafaza edilen dezenfektan, losyon, parfüm gibi ürünlerde de sıcaklığın artmasıyla birlikte hava ve sıvının basıncı artıyor. Bu basınç yine belli bir değerin üzerine çıktığında camın kalitesine göre bunlarda da patlama oluşabiliyor. Üçüncü kategoride çakmak gibi ürünlerin sıcaklıkla birlikte basıncı artıyor. Eğer sızma meydana gelirse patlama olmuyor. Sızma meydana gelmezse çakmaklarda da patlama görülüyor. Araça içerisinde bu maddeleri yan yana şekilde bulundurmayın.