Araba çiziklerini yok eden kolay numara: Diş macunu! Yepyeni oluyor

Arabanın tampon ya da kapı gibi görünür yerlerindeki çizikler bazen yüksek maliyetlere neden olabilir. Size ilginç gelebilir ama birkaç kolay ipucu arabadaki çizikleri yok ediyor. Doğru ürünler çizikleri gizler ve boyanın rengini canlandırır. İşte hem zamandan hem de paradan tasarruf ettirecek, araba çiziklerini yok eden yöntem...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Arabalarla ilgili her türlü tamirat yüksek maliyetlere neden olabilir. Özellikle tampon ve kapılardaki çizikler rahatsız eder. Çizikler derin olduğunda boyatmak şarttır. Ancak yüzeysel ve kötü görünen araba çiziklerini kendi yöntemlerinizle yok edebilirsiniz. Bu durum sizi gereksiz para harcamaktan kurtarır. Bu yöntem size alışılmadık gelebilir ama çok etkilidir.

ÇİZİKLERİ YOK EDEN ÜRÜN: DİŞ MACUNU

Karbonat ve diş macunu bir araya getirildiğinde bu küçük çizikleri gizler ve boyanın rengini canlandırır.

İşe yarayıp yaramayacağını öğrenmek için elinizi çizik üzerinde gezdirmeniz yeterlidir. Eğer elinize geldiyse çizik daha derinde demektir. Bu durumda ne yazık ki ne karbonatın ne de diş macununun bu konuda pek bir faydası olmayacaktır. Arabanızı profesyonel bir tamirciye götürmekte fayda var.

İZLENECEK ADIMLAR

Çiziğin olduğu alanı iyice temizleyin, böylece birikmiş toz veya kir kalmaz.

Mikrofiber bir bezi nemlendirin ve biraz diş macunu sürün.

Çiziğin üzerinden geçin ve sanki zımparalıyormuş gibi dairesel hareketler kullanın.

Çiziğin boyutuna bağlı olarak diş macunuyla 3 ila 5 dakika fırçalayın.

Kalan macunu nemli bir bezle silin, ardından yumuşak, kuru bir bez veya kağıt havluyla kurulayın.

Çizik kaybolana kadar işlemi iki veya üç kez tekrarlayın.

Daha da iyi bir etki istiyorsanız diş macununu karbonatla karıştırmak en iyisi olacaktır. Arabanızda çok sayıda küçük çizik varsa, boyayı nemlendirmek ve aşınmasını önlemek için sık sık cilalamanız gerekir.

DİŞ MACUNUNUN FAYDALARI

Diş macunu yüzeyi kazıyarak arabadaki çirkin izleri gidermenize olanak tanır. Sonuçlar boyaya, çiziklerin ciddiyetine ve hatta diş macununun markasına bağlı olarak değişebilir. Elbette bu doğal yöntem denemek için iyi bir alternatif olabilir ancak birçok değişken nedeniyle boyanın yeni kadar iyi olacağını garanti etmez.

NOT

Arabanızın kaportasına daha fazla zarar vermemek veya çizmemek için her zaman nazikçe ve çok hassas bir şekilde ovalamanız gerektiğini unutmayın. Çiziklere neden olabilen grenli bir diş macunu yerine, yumuşak bir diş macunu tercih edin.