AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Avokado doymamış yağ asitleri bakımında zengindir. Birbirinden farklı vitaminleri de içerir. Peki hem doyurucu hem sağlıklı avokadolu tarif nasıl yapılır? İşte yanıtı...
AVOKADOLU ARA ÖĞÜN TARİFİ
1 avokado
1 yemek kaşığı bal
5 adet ceviz
Yarım limon
YAPILIŞI
Avokado iki gün bekletilmeli. Yumuşadıktan sonra kabuğundan ayrılacaktır. Bir kaba avokadoyu alıp çatalla ezin. Daha sonra balı ekleyin. Cevizleri 3-4 parçaya ayırın. Üzerine ekleyin. İyice karıştırın. Kahvaltıda veya ikindi vakti tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
AVOKADO FAYDALARI
Avokado, diğer meyvelere kıyasla sağlıklı yağ açısından oldukça zengin bir meyvedir. İçinde bulunan çok sayıda antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini destekleyici özelliğe sahiptir.
Avokadoda bulunan vitaminler kanser hastalıklarına karşı da koruyucu bir etkiye sahiptir. Aynı zamanda içindeki fitokimyasallar, kemoterapi ilacı olan siklofosfamidin neden olduğu kromozom hasarını azaltmaktadır.
Aynı zamanda çok iyi bir Folat(folik asit) kaynağıdır. Sağlıklı bir hamilelik için önemli olan bu asit, yeni hücrelerin üretilmesine ve korunmasına yardımcı olur.
Göz, cilt ve saç sağlığı için faydalı bir meyve olan avokado C vitamini, E vitamini, K vitamini, piridoksin (B6), tiamin (B1) niasin (B3), folat (B9), riboflavin (B2), pantotenik asit (B5) vitaminleri ve potasyum, demir, magnezyum, fosfor, bakır, çinko ve manganez mineralleri ile lutein, beta-karoten ve omega-3 yağ asitleri bakımından zengindir.