KADİR TEKİN
Sağlıklı yaşamın en doğal lezzetlerinden biri olan zeytinyağlı pırasa, yüksek antioksidan değeri içeriyor. Zeytinyağlı pırasa, özellikle kalp sağlığını koruyan besinler arasında ilk sırada yer alıyor
Zeytinyağlı pırasa, güçlü antioksidan bileşenleri sayesinde serbest radikallerle savaşarak hücreleri yeniliyor. Pırasa içeriğindeki lif, vitamin ve minerallerle bağışıklığı güçlendirirken, zeytinyağı ise kalp dostu yağ asitleriyle kalp ritmini destekliyor.
Doğal bir kalp dostu olan pırasa, kan dolaşımını düzenleyen yapısıyla öne çıkıyor. Antioksidan zengini pırasa, damarları rahatlatarak kalbin daha dengeli ve güçlü çalışmasına yardımcı oluyor. Zeytinyağlı pırasa tüketildiğinde bu etki daha da artıyor ve kalp koruması güçleniyor.
Malzemeler
4 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı pirinç
1 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz
Pırasaları temizleyip doğrayınız.
Havuçları ince ince dilimleyip, soğanı yemeklik doğrayınız.
Tencereye zeytinyağı koyarak soğan ve havuçları hafifçe soteleyiniz.
Pırasaları ekleyip birkaç dakika daha kavurunuz.
Pirinci, tuzu ve şekeri ilave ediniz
Üzerine sıcak suyu ekleyerek kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar pişiriniz.
Oda sıcaklığına geldikten sonra dinlendirip servis edebilirsiniz.
Zeytinyağlı pırasa tarifiniz hazır, afiyet olsun!