Antioksidan zengini besini uzmanlar pişmiş tavsiye etti! Kanserli hücreleri bitiriyor...

Yapılan araştırmalarda uzmanlar bazı besinlerin pişirilerek tüketildiğinde hücrelerin kansere dönüşme olasılığını sıfırladığını kanıtladı. Bunlar içinde antioksidan bakımından zengin besini ise şiddetle tavsiye etti. Kanserli hücreleri yok ediyor. İşte pişirilerek tüketilmesi gereken besinler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

ABD'li bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda pişirilen bazı besinlerde mineral ve vitamin değerleri arttığı ortaya çıkarılmıştır. İçerdikleri değerleri yükselten pişirilme yöntemleri ise haşlama ya da fırınlamadır. Güçlü antioksidan olan bu besinlerden en değerlisi ise kanserli hücreleri yok eder. Uzmanların tüketmeyi şiddetle tavsiye ettiği o besinleri sizler için araştırdık.

ANTİOKSİDAN ZENGİNİ BESİNİ UZMANLAR PİŞMİŞ TAVİSYE ETTİ!

İçeriğinde alfa lipolik asit barındıran domates doğadaki en güçlü likopenli besindir. Likopen ise en güçlü antioksidandır. Uzmanlar domatesin içeriğindeki bu minerallerin haşlandığında ya da fırınlandığında daha çok artığını duyurdu. Hücrelerin mutasyona uğramasını önleyen pişmiş domates kanser riskini sıfırlar. Özellikle uyku bozukluğu yaşayan ve kemoterapi görenlerin bol bol tüketilmesi tavsiye edildi.

PİŞİRİLEREK TÜKETİLMESİ GEREKEN BESİNLER

ISPANAK

Yüksek oranda demir ve kalsiyum barındıran ıspanak haşlandığında bu faydasını artırır. Bu sayede kemik ve kasları güçlendirir. Uzmanlar yapılan araştırmalarda ıspanağın vücudun ihtiyacı olan demirin yüzde 70'ini kolaylıkla sağladığını belirtti.

HAVUÇ

Göz sağlığında birebir fayda sağlayan havuç haşlandığında içeriğindeki A vitamini artar. Vücudun daha hızlı enzimlediği havuç, kana karışır. Prof. Dr. Saraçoğlu'da havucun içeriğindeki beta karoten maddelerin haşlandığında ortaya çıktığını ve haşlanan havucun unutkanlık riskini azalttığı belirtildi.

PATATES

Lif bakımından zengin olan patates haşlandığında karbonhidrat özelliğini kaybeder. Bu da onu bağırsak sistemini için mucize bir ilaca dönüştürür.

PANCAR

Kanserin baş düşmanı pancar, haşlanıp posa halinde tüketildiğinde hazımsızlık, şişkinlik ve kabızlığı önler.