AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Kiraz mevsimi olmamasına rağmen Osmanlı şerbetleri arasında en popüleri olduğundan sizler için tarifini araştırdık. Kiraz kurularından da yapabileceğiniz bu şerbet sayesinde güç içinde ihtiyacınız olan antioksidanları da sağlamış olursunuz.
İçeriğinde yüksek oranda C ve K vitaminleri barındıran kiraz ayrıca likopen zenginidir. Likopen bağışıklık sistemindeki protein sayısını artırır. Kiraz şerbeti iftarda tüketildiğinde yemeklerin daha iyi hazmedilmesini sağlar.
KİRAZ ŞERBETİ NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
1 litre su
Bir avuç içi kadar kuru kiraz
Yarım su bardağı toz şeker
3 adet karanfil
Yarım adet çubuk tarçın
Bir kaç yaprak taze nane ya da reyhan
YAPILIŞI
Kirazları yıkayıp suda bekletin.
Akabinde tencereye alıp üzerine suyu boşaltın.
Ocağın altını açın.
Su kaynarken içerisine toz şekeri, limon suyunu, karanfili ve tarçını koyun.
İyice karıştırın ortalama 20-30 dakika arası kaynattığınız şerbeti ocaktan alın.
Süzgeç yarımıyla süzüp bir cam kavanoza boşaltın.
Ardından dolaba koyun.
Afiyet şifa olsun...