Antioksidan cenneti sarımsak turşusu nasıl yapılır? Hipertansiyona, cilde ve göze şifa!

Sarımsak turşu doğal antibiyotik kapsül. Sarımsak turşusu hipertansiyonu dengeleyici özelliklere sahip. Peki sarımsak turşusu nasıl yapılır? İşte adım adım turşu tarifi...

Sarımsak ağrı kesici. Sarımsağı turşu şeklinde tüketebilirsiniz. Peki sarımsak turşusu nasıl yapılır? İşte yanıtı...

SARIMSAK TURŞUSU TARİFİ

MALZEMELER

8 baş sarımsak

1 çay bardağı sirke (elma veya üzüm)

Yarım çay kaşığı limon tuzu

1 yemek kaşığı kaya tuzu

Su (aldığı kadar)

YAPILIŞI

İlk olarak sarımsakların tepesini kesin fakat kabuklarını soymayın.

Bir kabın içerisine su doldurun ve sarımsakları içerisine yerleştirin.

Sarımsakları suyun içerisinde 1 gece bekletin. Bu esnada kaptaki suyu 2 kez değiştirin.

Sarımsakları yarım litrelik kavanozlara boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin.

Başta bir kaba 2 su bardağı su, limon tuzu, kaya tuzu ve sirkeyi ekleyin.

Tuzlar ekleyene kadar karıştırın. Tüm tuzlar eridiğinde karışımı sarımsakların olduğu kavanoza dökün.

Kavanozun kapağını hava geçirmeyecek şekilde sıkıca kapatın.

Kavanozu karanlık ve serin bir ortamda yaklaşık 15-20 gün kadar muhafaza edin.

Bu sürenin sonunda sarımsak turşunuz hazır olacaktır.

Afiyet olsun...