Antioksidan bakımından zengin tarif! Kiraz kavurması nasıl yapılır?

Sebze yemekleri bakımından zengin bir mutfağa sahip olan Giresun'un en lezzetli yemeği olan kiraz kavurmasını sizler için derledik. Antioksidan bakımından zengin olan kiraz kavurması, vücudun direncini artırır. İçeriğinde sadece antioksidan değil aynı zamanda C vitaminleri de barındırır. Peki kiraz kavurması nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Giresun mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan kiraz kavurması, yazın hazırlanıp kışın bol bol kahvaltıda tüketilir. Vitamin ve mineral deposu olan kirazdan yapılan bu tarif sayesinde kışı hastalıksız atlatmış olursunuz. Ekşinin, tuzlunun ve soğanın bir araya gelmesiyle hazırlanan kiraz kavurması, oldukça faydalıdır.

Kiraz kavurması, yapmak için öncelikle yaz aylarında kirazlardan turşu kurmaktan geçiyor. Kiraz turşusu kurulduktan sonra Giresunlular kış boyu kahvaltıda bu lezzeti yapar.

KİRAZ KAVURMASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

Bir kase kiraz turşusu

1 adet soğan

Tuz, karabiber

Yarım demet nane

2 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

Kuru soğanları ay şekilde ince ince kesin.

Taze naneyi de çok ufak ufak olarak kesip köşeye koyun.

Tavaya soğanları atıp kavurun.

Üzerine kiraz turşularını ilave edip nane ve baharatları koyduktan sonra karıştırın.

Ardından bir 5 dakika ağzını kapatarak ocakta bekletin.

Sonra servise hazır!

Afiyet şifa olsun...

Pastane poğaçalarına taş çıkaran tarif! Yumuşacık poğaça nasıl yapılır?