AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Giresun mutfağının en meşhur lezzetlerinden biri olan kiraz kavurması, yazın hazırlanıp kışın bol bol kahvaltıda tüketilir. Vitamin ve mineral deposu olan kirazdan yapılan bu tarif sayesinde kışı hastalıksız atlatmış olursunuz. Ekşinin, tuzlunun ve soğanın bir araya gelmesiyle hazırlanan kiraz kavurması, oldukça faydalıdır.
Kiraz kavurması, yapmak için öncelikle yaz aylarında kirazlardan turşu kurmaktan geçiyor. Kiraz turşusu kurulduktan sonra Giresunlular kış boyu kahvaltıda bu lezzeti yapar.
Bir kase kiraz turşusu
1 adet soğan
Tuz, karabiber
Yarım demet nane
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kuru soğanları ay şekilde ince ince kesin.
Taze naneyi de çok ufak ufak olarak kesip köşeye koyun.
Tavaya soğanları atıp kavurun.
Üzerine kiraz turşularını ilave edip nane ve baharatları koyduktan sonra karıştırın.
Ardından bir 5 dakika ağzını kapatarak ocakta bekletin.
Sonra servise hazır!
Afiyet şifa olsun...