Domates salatalarda, yemeklerde eksik olmayan ve sevilen bir gıda. Peki, domatesin kanser hastalığına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Hatta domatesin beyne iyi geldiğine yönelik araştırmalar da mevcut. Domates kabuğunun hemen altında likopen maddesini içerir. Likopen, kuvvetli bir antioksidandır. Fakat likopen yağda çözünen bir maddedir. Faydalanabilmek için domatesi kabuğunu soymadan ve bir miktar zeytinyağında sote ederek tüketmelisiniz.
DOMATESİN DİĞER FAYDALARI
Kalp sağlığını korur
Kabızlığı önler
Diyabete faydalıdır
Bağışıklığı güçlendirir
Doğurganlığı destekler
Kemikleri besler, bağ dokusunu güçlendirir
C vitamini içerir. Bu yüzden hastalıklara karşı korur
Bunamayı azaltır
Kanser riskini azaltır
DOMATES NASIL TÜKETİLMELİ?
Araştırmalara göre domates, pişmiş, zeytinyağı ya da meyve suyu gibi tüketilmeli. Bu şekilde kronik hastalıklara karşı koruyor.