Her salataya ekleyin! Hem kansere hem beyne şifa oluyor

Bazı gıdaların kanser hastaları üzerinde önemli bir etkisi var. Domates de bunlardan biri. Fakat kansere şifasından yararlanmak için domatesi tüketmenin kuralı var. İşte antikanser gıda olan domatesi tüketme şekli ve faydaları...

Domates salatalarda, yemeklerde eksik olmayan ve sevilen bir gıda. Peki, domatesin kanser hastalığına iyi geldiğini biliyor muydunuz? Hatta domatesin beyne iyi geldiğine yönelik araştırmalar da mevcut. Domates kabuğunun hemen altında likopen maddesini içerir. Likopen, kuvvetli bir antioksidandır. Fakat likopen yağda çözünen bir maddedir. Faydalanabilmek için domatesi kabuğunu soymadan ve bir miktar zeytinyağında sote ederek tüketmelisiniz.

DOMATESİN DİĞER FAYDALARI

Kalp sağlığını korur

Kabızlığı önler

Diyabete faydalıdır

Bağışıklığı güçlendirir

Doğurganlığı destekler

Kemikleri besler, bağ dokusunu güçlendirir

C vitamini içerir. Bu yüzden hastalıklara karşı korur

Bunamayı azaltır

Kanser riskini azaltır

DOMATES NASIL TÜKETİLMELİ?

Araştırmalara göre domates, pişmiş, zeytinyağı ya da meyve suyu gibi tüketilmeli. Bu şekilde kronik hastalıklara karşı koruyor.