Romalılar ve Yunanlar öksürük için soğanı böyle tüketiyor! Yüzyıl öncenin ilacı

Günümüzdeki öksürük ilaçlarını tüketince yüzyıl önce insanlık hastalıkla nasıl baş ediyordu diye insan düşünmeden edemiyor. Eski Yunan ve Roma'da hastalıkların ilacı soğan ve sarımsakmış. Romalılar özellikle öksürük için soğanlı karışımları tüketiyormuş. Peki, öksürük için soğan ya da sarımsak nasıl tüketilmeli? İşte size yüzyıl öncenin antik öksürük ilacı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Soğan ve sarımsak günümüzde doğal antibiyortik olduğu gibi yüzyıl önce de hastalıkların ilacı olmuş. Eski uygarlıklarda öksürük gibi birçok hastalığa soğan ve sarımsak kabuğu çare olmuş. Soğanın kabuğu, sarımsağın kabuğu, kendisi, suyu gibi içerisinde güçlü sebzelerin olduğu şifalı karışımlar ilaç haline gelmiş.

Günümüzde soğanın ve sarımsağın kötü kokusundan dolayı birçok insan bu ikiliden uzak duruyor. Ancak Yunanlar ve Romalılar bu güçlü sebzeleri yüzyıl önce ilaç olarak kullanmış. İster gerçek soğanı yiyin, ister et suyuna, kabuğuna vb. dönüştürün, soğanın tüm biçimleri tüketiliyormuş. Hatta gladyatörler kendilerine soğanla masaj yapıyormuş. Bugün hem sarımsak kabuklarının hem de soğan kabuklarının A, C ve E gibi vitaminlerin yanı sıra güçlü bir antioksidan olduğunu biliyoruz.

MALZEMELER

1 soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 sarımsak

TARİFİ

Kabuklarını soyun ve tencereye atın. Soğanı ikiye bölün ve onları da tencereye atın. Sarımsağın da kabuklarını soyun ve tencereye atın. Ardından ikiye bölün ve tencereye atın. Bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve kaynatın. Rengi dönünce öksürük ilacı hazır.

NOT: Herhangi bir hastalığı, alerjisi olanlar doktoruna sormadan denememelidir.