Antik Mısırlı kadınların baş döndürücü güzellik tozu! Selülitin olmadığı yıllar

Antik Mısırlı kadınların baş döndürücü güzelliklerini borçlu oldukları toz Türk kahvesi telvesidir. Türk kahvesi telvesi sayesinde selülitin hiç olmadığı yıllar Antik Mısırlı kadınların denk geldiği yıllardır. Peki selüliti engelleyen Türk kahvesi telvesinin faydaları nelerdir? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Dünyadaki en güzel kadınlar olarak bilinen Mısırlı kadınların sırları bir bir ortaya çıkıyor. Bunlar arasında Türk kahvesi telvesi yer alıyor. Ancak o zamanlar Türk kahvesi olarak geçmeyen kahve tohumları havanda dövüldükten sonra suyla ıslatılırdı. Antik Mısırlı kadınlar 3 günde 1 tüm vücutlarını kahve telvesi tozuyla masaj yaptırırlarmış. Ciltlerinin pürüzsüz ve canlı olmasındaki en büyük etken olan bu toz hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

O yıllarda bu kahve telvesi tozu sayesinde vücutlarında hiç selülit oluşmaz hatta çatlaklık ve sarkmaları bile engeller.

TÜRK KAHVESİ TELVESİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Günümüzde yapılan karışımlar sayesinde Türk kahvesinin cilde olan faydaları giderek artmıştır. İlk kez Osmanlı hareminde kullanılan Türk kahvesi telvesi zeytin ve badem yağlarıyla karıştırılarak yüze sürülürdü. Gözenekleri kapatan cildin nem oranını dengelerdi.

Güçlü antioksidan ve kafen olan bu toz kan dolaşımını sağlayarak deri altında herhangi bir deformasyon oluşmasını engellerdi.

Telve ve limon karışımı ise yağlı ciltlerin sebum oranını dengelemede birebir fayda sağlar. 10 dakika bekletildiğinde sonra ılık suyla yıkanan karışım cilt lekelerini ve akne oluşumunu engeller.

Kahve telvesi hamilelik sırasında oluşan çatlaklıkları kilo alıp verme sırasında oluşan vücut hasarlarını anından bitirir.

Bir günde kirli görünümü 2'ye katlıyor! Yağlı saçları tertemiz gösteren yöntem