Antidiyabetik bu meyve Uzakdoğu'nun hazinesi! Anemi ve C vitamini eksikliğine karşı her gün bir adet tüketilmeli

Rambutan meyvesini birçok kişi tanımaz. Uzakdoğu'da yetişen rambutanın diyabetten kansere birçok şifası bulunuyor. Peki araştırmalara konu olan rambutanın faydaları neler? Hangi organlara iyi gelir? İşte yanıtı...

Hilal Çakır

Rambutan dikenli yapısı ve zengin içeriğiyle ilgi çekiyor. Lif ve antioksidan bakımından zengin olan rambuta ne işe yarar? Rambuta içeriğinde neler var? İşte detaylar...

Rambutan meyvesi her yerde yetişmez. Rambuta içerisinde demir, A ve K vitaminleri bulunur.

Rambutan meyvesinin faydaları nelerdir?

Gerçek bir antioksidan kaynağı olan rambutan, serbest radikallerle savaşarak hastalıklara karşı vücudu koruyor. Güçlü antioksidanlar sayesinde kanserden, kalp hastalıklarına kadar birçok hastalığa karşı vücudu dirençli kılıyor. Bunların yanı sıra;

Yapılan araştırmalar rambutanın anti-diyabetik bir besin olduğunu göstermiştir. Dolayısıyla diyabet hastaları tercih edebilir.

Lif yönünden zengin olması hem kilo vermeye yardımcı olur hem de sindirim sistemini düzenler.

Düşük enerji içeriği sebebiyle diyetlerde güvenle tüketilebilir.

İçeriğinde yer alan bol miktarda A,C,K vitaminleri sayesinde kemik gelişimi için önemli bir meyvedir.

Demir yönünden de zengin olan rambutan meyvesi anemi hastalarına destek olabilir.

Yüksek miktarda C vitamini içeren rambutan meyvesi, sperm sayısını ve kalitesini artırır.

Vücuttaki hücre hasarlarını tedavi etmede önemli bir yardımcıdır.

Vücuttaki kan dolaşımını düzenler.

Cilt için çok iyi bir besin olan rambutan meyvesi, deride oluşan hastalıklara iyi geldiği gibi cilde doğal bir parlaklık kazandırır.

Lif sayesinde kabızlık çeken kişiler için tercih edilebilir.

1 adedi yaklaşık 17 kkal olan rambutan meyvesini 2-3 adedini ara öğünde tercih edebilirsiniz.

Rambutan meyvesi nasıl tüketilir?

Tropikal bir meyve olan rambutan ülkemizde sık sık tüketilmese de son zamanlarda birçok alanda kullanılmaya başlandı. Dışı tüylü, içi yumuşak görünse de nispeten sert bir yapıda olan dokusuyla rambutan meyvesinin çekirdeklerinin yenmesi önerilmez. Tat olarak üzüme benzemesiyle damak tadımızla uyumlu olan rambutan meyvesi çekirdeklerinden ayrılarak yenebileceği gibi keklerden tatlılara, kokteyllerden salatalara kadar birçok tarifte kullanılabilir.