Antidepresan bitkisini Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu tansiyon hastalarına öneriyor! Çayı 10 dakikada demleniyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu gevşeten ve rahatlatan papatya çayını sıklıkla öneriyor. İbrahim Saraçoğlu papatya çayının tansiyonu düzenlediğini ifade ediyor. İşte şifalı bitkinin demlenme süresi ve faydaları...

Papatya çayı ruh sağlığına olumlu etkileri var. Ateş düşürücü ve stresi azaltan etkileri olan papatya çayının faydaları neler?

Depresyon hastalarına önerilen papatya çayının demlenme süresi 10-15 dakika arasındadır.

Egzama, dermatit ve sedef hastalığı gibi cilt sorunlarını giderilmesinde kullanılan papatya çayı, cildi korumaya yardımcı oluyor.

İçeriğindeki maddeler sayesinde kırışıklıkları azalttıcı özelliği bulunan bu çay aknelerin giderilmesinde de büyük katkı sağlıyor.

Stres ve kaygıyı azaltan papatya çayı, rahat bir uyku çekmenize neden olur. Geceleri uyku sorunu yaşayanlar, bu çay sayesinde rahatlayabilir.

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI

- Regl ağrılarını giderir ve bu süreci daha az ağrılı geçirmenizi sağlar.

- Depresyon üzerinde olumlu etkileri vardır.

- Troid bezi kanserinin oluşumunu önler.

- Tansiyonu düzenler.

- Ateş düşürmede etkilidir.

- Kemik erimesine iyi gelir.

- Doğal antibiyotik olarak kabul edilir.

İbrahim Saraçoğlu ise faydaları saymakla bitmeyen papatya çayının nasıl demlenmesi gerektiğini anlattı.

Malzemeler

1 çay kaşığı kuru papatya çiçeği veya 2-3 adet taze papatya çiçeği

1 su bardağı su

Yapılışı

Suyu kaynatın ve içerisine papatya çiçeklerini ekleyin.

Kısık ateşte 5-10 dakika kadar kaynatın.

Demlenmesi için çayı 10-15 dakika kadar bekletin.

Süzgeç yardımıyla çayı süzün.

Papatya çayınız hazır. İsteğe göre bal, limon veya tarçın ekleyerek tüketebilirsiniz.

Not: Hamilelik dönemi, alerjik reaksiyonlar veya özel bir sağlık durumunuz varsa papatya çayı tüketmeden önce doktorunuza danışmanız önerilir.

Kaynak: Ensonhaber

Kan yapıcı muazzam ikili! Et sevmeyenlerin imdadına yetişiyor bağışıklığı demir gibi güçlendiriyor