Antep usulü ekşili köfte tarifi

Antep usulü ekşili köfte tarifi merak ediliyor. Antep'in lezzetli çorbalarından biri olan ekşili çorba özel misafirlerinize yapabileceğiniz lezzetli bir tat. Peki Antep usulü ekşili köfte tarifi nasıl yapılır? İşte püf noktalar...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Antep usulü ekşili köfte tarifinde en önemli husus çorbanın kesilmemesi. Bunun için de yoğurt ılıyan çorbaya dökülmeli. Peki Antep usulü ekşili köfte tarifi nasıl yapılır? İşte püf noktalar...

ANTEP USULÜ EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

300 gram yağlı kıyma

2 yemek kaşığı pirinç

2 yemek kaşığı bulgur

1 çorba kasesi yoğurt

2 adet yumurta

1 adet havuç

1 adet patates

1 yemek kaşığı limon suyu

1 adet soğan

2 adet sarımsak

1 adet defne yaprağı

1 tatlı kaşığı tuz

EKŞİLİ KÖFTE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Ekşili köfte çorbası tarifi için önce köftesini hazırlayın. Kıyma, bulgur, pirinç, 1 yumurta ve biraz tuzu bir kapta yoğuralım.

Küçük parçalar koparıp yuvarlayalım.

Un serpilmiş tepsiye dizelim ve yuvarlayarak una bulayalım.

Tencereye su alalım. Küp doğradığımız patates ve havuçları ilave edelim.

5 dakika kaynayınca köfteleri ilave edelim ve kabuğu soyulmuş, ikiye ayrılmış soğanı da ekleyelim.

10 dakika kaynamaya bırakalım.

Ayrı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu karıştıralım.

Çorbadan azar azar ilave edip ılımasını sağlayalım ve karıştıralım.

Daha sonra çorbaya yavaş yavaş ilave ederken çorbayı kaynayana kadar karıştıralım.

Kaynayınca sarımsak rendesi ve defne yaprağı ilave edelim.

Tuzunu ayarlayalım ve 5 dakika daha kaynatalım.

Çorba pişince içindeki yarım soğanı ve defne yaprağını çıkaralım. Afiyet olsun.

3 adımda Hamsiköy sütlacı tarifi