Annelik estetiği doğum yapan annelerin kurtarıcısı oluyor! Annelik estetiği nedir?

Annelik estetiği doğum yapan kadınların kurtarıcısı oluyor. Peki, annelik estetiği nedir? Annelik estetiği ne zaman yapılır? Annelik estetiğinin karın germe, meme dikleştirme, küçültme, büyütme, liposuction, kol ve bacak germe operasyonlarını içerdiğini belirten uzmanlar, doğum yapan anneler için estetik konusunda detaylı bilgi verdi.

IHA

Anne olmanın en zor yanlarından biri de değişen vücudu eski hâline getirebilmek. Doğum yapan birçok kadın annelik estetiğini araştırıyor. Uzmanlar, adınların doğum ve emzirme süreci bittikten belli bir süre sonra vücutlarının toparlanarak eski gerginliğe kavuşması için yapılan annelik estetiğinin deformasyonları düzelttiğini söyledi. Peki, annelik estetiği ne zaman yapılmalı? Bebeği etkiler mi?

İHA'da yer alan habere göre doğum yapan birçok kadın annelik estetiğini araştırıyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Nurten Yavuz, hamilelik döneminde alınan kilolar ve sonrasında kiloların kalmasına bağlı kollarda, bacaklarda, karında oluşan deformasyonlar, sarkmalar, emzirme sonrasında sarkma, büyüme gibi nedenlerle annelik estetiği ameliyatı yapıldığını dile getirdi.

Anneleri karın germe, kol ve bacak germe gibi birçok konuda bilgilendiren Op. Dr. Yavuz, şu şekilde konuştu: 

“Annelik estetiği karın germe, meme dikleştirme, küçültme, büyütme, liposuction, kol ve bacak germe operasyonlarını içermektedir. Meme estetiği operasyonları için emzirme süreci bitiminden en az 6 ay tercihen 1 yıl geçmesi önerilir. Karın ameliyatları için karın cildinin, karın kaslarının ve rahmin toparlanması için gerekli olan en az 6 aylık -1 yıllık süre bitimini tercih ederiz. 35-55 yaş arası herkese uygulanabilir. Annenin gebelik sayısını bitirmiş olmasını tercih ederiz. Çünkü her gebelik ve emzirme operasyon alanında yeniden deformasyonlara neden olacaktır. Lakin hasta ilerleyen dönemde gebe kalmayı düşünüyor ise operasyondan sonraki ilk 2 yıl hamile kalmamasını öneririz.” 

Genellikle kombine operasyonlar şeklinde gerçekleşen bu ameliyatlarda işlemlerin hepsinin aynı zamanda uygulanmadığına değinen Op. Dr. Nurten Yavuz, şu bilgileri verdi:

“Kombinler şeklinde 3-4 ay aralıklarla operasyonu tercih ederiz. Bu sayede hastaların sosyal hayata geçmeleri daha kolay olur. Her hastanın vücudu farklıdır. Yine her hastanın problemleri ve öncelikleri farklıdır. Hangi kombinasyonların yapılacağı hastanın isteğine ve vücudunun özelliğine göre planlanır. Kombine ameliyatları tercih etmemizin nedeni, hastanın deforme olan bölgelerinin totalini düzeltmektir. Böylece bir bölge düzeltilirken düzeltilmeyen bölge dikkat çekmez. Aynı zamanda kombine ameliyatlarla hastanın ameliyat sayısını azaltmayı hedefleriz.”