Anne usulü gerçek tarif! Mercimek köfte nasıl yapılır?

Beş çaylarının aperatif akşam yemeklerinin baş yapıtı mercimek köfte, tarifini sizler için araştırdık. Tam anne usulü olan bu tarif hafızalarınıza kazınacak. Parmaklarınızı yiyeceğiniz mercimek köftesi için püf noktaları unutmayın! Peki mercimek köfte nasıl yapılır? Yanıtı haberimizde...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anadolu mutfağının en eski lezzetlerinin başında gelen mercimek köftesi için kolları sıvama vakti geldi. En pratik ve lezzetli bu yemeği annelerin yaptığı tariflerle derledik. Beş çaylarında, akşam yemeklerinde ara öğünlerde yapılan ve hafızalara kazınan bu lezzet akıllarda kalmaya geliyor.

Sunumu oldukça güzel olan ve marulla beraber tüketildiğinde lezzeti ikiye katlanan mercimek köftesinin yapım aşamasındaki püf noktaları es geçmeyin!

ANNE USULÜ MERCİMEK KÖFTE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 çay bardağı mercimek

1 su bardağı su

Yarım kuru soğan

Yarım çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı ince bulgur

Bir tatlı kaşığı domates ve biber salçası

Yarım demet taze soğan

Yarım demet maydanoz

Baharatlar

2 adet sıkılmış limon suyu

YAPILIŞI

Bir tencereye mercimekleri ekleyin üzerine su boşaltıp kaynatın.

Yumuşayan mercimeklerin üzerine ince bulgur baharat, yağ ve salçaları ilave edip yoğurun.

Maydanoz, kuru soğan ve yeşil soğanları da kıyım kıyım kesin.

Soğuduktan sonra biraz daha yoğurun.

Ardından avuç içinizde şekil verin.

Bir tabağın altına marul dizin mercimek köftesini üzerine koyun.

Afiyet şifa olsun...

Kırmızı et sevmeyenler için şipşak lezzet! En nefis mantar sote nasıl yapılır?

Tam bir demir deposu lezzet! Ispanaklı yumurta nasıl yapılır?