AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Anadolu mutfağının en eski lezzetlerinin başında gelen mercimek köftesi için kolları sıvama vakti geldi. En pratik ve lezzetli bu yemeği annelerin yaptığı tariflerle derledik. Beş çaylarında, akşam yemeklerinde ara öğünlerde yapılan ve hafızalara kazınan bu lezzet akıllarda kalmaya geliyor.
Sunumu oldukça güzel olan ve marulla beraber tüketildiğinde lezzeti ikiye katlanan mercimek köftesinin yapım aşamasındaki püf noktaları es geçmeyin!
1 çay bardağı mercimek
1 su bardağı su
Yarım kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı ince bulgur
Bir tatlı kaşığı domates ve biber salçası
Yarım demet taze soğan
Yarım demet maydanoz
Baharatlar
2 adet sıkılmış limon suyu
Bir tencereye mercimekleri ekleyin üzerine su boşaltıp kaynatın.
Yumuşayan mercimeklerin üzerine ince bulgur baharat, yağ ve salçaları ilave edip yoğurun.
Maydanoz, kuru soğan ve yeşil soğanları da kıyım kıyım kesin.
Soğuduktan sonra biraz daha yoğurun.
Ardından avuç içinizde şekil verin.
Bir tabağın altına marul dizin mercimek köftesini üzerine koyun.
Afiyet şifa olsun...