Anne tarifiyle revaninin yapılışı! 5 adımda revani tarifi

Revani tarifi kurtarıcı tatlı olarak biliniyor. Genelde misafir geldiğinde evde bulunan malzemelerle yapılabilecek en basit tatlının adı revani oluyor. Peki, revani en kolay nasıl yapılır? Sizlere anne tarifiyle revaninin yapılışını anlattık. İşte revanin püf noktası ve 5 adımda revani tarifi...

Hem kek seviyorsanız hem de tatlıdan vazgeçemiyorsanız revani tam da damak tadınıza göre bir tatlı. 5 adımda revani tarifi yapmak oldukça kolay. Çünkü revani şeker, yoğurt, irmik, sıvıyağ gibi evde bulunan temel malzemelerle hazırlanıyor.

Anne tarifiyle kolay revani tarifi yapmaya ne dersiniz? Hem misafirinize ikram edebileceğiniz hem de ikindi çayı yanına düşünebileceğiniz revani, kekle şerbetin mükemmel uyumunu sunan en güzel tatlı tarifi. Revani kek ve şerbet hazırlanarak yapılıyor. İsteyenler içerisine haşhaş üzerine çikolata sos veya krema da hazırlayabilir. İşte birebir tutan 5 adımda revani tarifi ve revaninin püf noktası...

REVANİ TATLISI İÇİN MALZEMELER

Revani keki için malzemeler:

1 su bardağı şeker

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Revani şerbeti için malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

5 ADIMDA REVANİ TARİFİ

1. Revani tarifi için öncelikle şerbeti hazırlayın. Şerbet için tencereye şekeri ve suyu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra yarım limon suyu eklenip 1-2 dakika daha kaynatılıp altını kapatın ve soğumaya bırakın. Revanin püf noktası da budur. Şerbeti soğuk dökülür.

2. Kek için yumurta ve şekeri bir kaba alarak iyice çırpın. Ardından sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave ederek çırpmaya devam edin. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın.

3. Fırın tepsisini yağlayın ve hazırladığınız revani kekini tepsiye dökün.

4. 170 derece fırında üstü kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. İlk sıcaklığı çıkınca şerbeti iyi çekmesi için keki dilimleyin ve sıcak kekin üstüne soğumuş şerbet dökün.

5. 1-2 saat dinlendirdikten sonra üzeri isteğe göre krem şanti, Hindistan cevizi ya da fıstık vb. ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Anne tarifiyle revani hazır. Afiyet olsun...

REVANİNİN PÜF NOKTASI

Revaninin şerbetinin iyi çekmesi için önce mutlaka kesin ve sıcak revani üzerine şerbeti soğuk dökün.