Anne sütünü 3 katına çıkaran o bitki! Karadeniz'in dağlarından gelen şifa mesanede kum ve taş bırakmıyor

Kuzukulağı bitkisinin tam mevsimi. Pazarlarda tezgahları süsleyen kuzukulağının anne sütünü arttırdığı biliniyor. C vitamini deposu olan kuzukulağının faydaları neler? İşte yanıtı...

Kuzukulağı çiğ tüketilmelidir. Bağırsaklardaki tıkanma ve kuruluğu da önleyen kuzukulağının birçok faydası bulunuyor. İşte detaylar...

Mesane yollarındaki taş ve kumu açan temizleyen kuzukulağı enfeksiyonları önler. Salatalarla tüketebileceğiniz gibi sade olarak da tüketilebilir.

KUZUKULAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

*Kadınların ergenlikten itibaren yaşadığı adet döngüsünde yaşanan sancı ve ağrıları dindirir. Ayrıca düzensiz adet döngüsünde de fayda sağlar.

*Çiğ olarak tüketildiğinde dil üzerindeki enfeksiyonlu hücreleri ve diş aralarındaki besin atıklarını temizler. Diş etlerini güçlendirir. Diş kaybını azaltır.

*C vitamini eksikliğinden kaynaklı ortaya çıkan ciddi hastalıkların riskini düşürür. Vücuttaki sağlıklı hücre sayısını artırır.

Taze olan kuzukulağı ezilip cilt yüzeyine sürüldüğünde burada olan egzama, sedef, güneş yanığı gibi cilt problemlerin riskini azaltır.

Tüm cilt hücrelerini güçlendirerek yaşlanma ve kırışıklık gibi etkileri ortadan kaldırır.

*Çeşitli sebeplerden ötürü yavaşlayan bağırsaklar kabızlığa neden olur. Ancak kuzukulağı bağırsakların işlevselliğini artırarak sindirim sorunlarının önünde geçer. Adeta müshil gibi etki sağlar.

*İçeriğinde sıvı oranı yüksek olduğunda böbrek bezlerini çalıştırır. Ancak yüksek potasyum içerdiğinden vücutta sıvı dengesizliğine yol açabilir.

*Kandaki toksinleri ve yağları temizleyerek idrar yolu ile atar. Bu işlemi sırasında idrar yollarını ve mesaneyi temizler. Taş ve kum oluşumunu önler.

*Yapılan araştırmalarda kuzukulağı tohumunun anne sütünü artırdığını ve besleyici özelliğini çoğalttığı görülmüştür.

*Üst solunum yolları hastalıkları sırasında tüketildiğinde boğazı enfeksiyondan arındırır. Bağışıklığın neden olduğu yüksek ateşi düşürür.