Anne sütünü 10 kat artırıyor! Her gün bir kaşık yerseniz...

Birçok kişi tarafından sevilen bu besin anne sütünü 10 kat artırıyor. Öte yandan hem bebeğin hem de annenin bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İşte anne sütünü 10 kat artıran o mucize besin...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yeni doğum yapan kadınların en büyük problemlerinden biri anne sütüdür. Bebeğin gelişimi için 6 ay boyunca tüketmesi gereken anne sütünü artırmak için çok güçlü besinler vardır.

Bunlar arasında en etkilisini ise sizler için derledik. Kış aylarının vazgeçilmezi olan bu besin, anne sütünü hem artırır hem de daha faydalı hale getirir.

ANNE SÜTÜNÜ 10 KAT ARTIRAN MUCİZE BESİN

* Doğum sonrası yaşanan stres ve hormonal dengesizlik anne sütünde azalma ya da kesilme meydana getirebilir. Bu durumu önlemek için ise uzmanlar doğum sonrası her gün annelerin bir kaşık tahin tüketmesini tavsiye eder.

* Tahin anne sütünden sonra doğadaki en sağlıklı besindir. Anne sütünün kalitesini artıran tahin, bebeğin kemik ve kas gelişimine destek olur.

* Sadece bebeğin değil doğum sonrası anne adayında görülen kemik ve kas sorunlarını da giderir.

* Anne sütünde azalma meydana getiren hormonal sistemi düzenler. Stresi azaltır. Süt kanallarını güçlendirir.

* Adeta anneye süt sağması için destek olan tahin, güçlü bir gaz önleyicidir. Anne sütü içen çocuklarda gaz sorunları sıklıkla görülür. Ancak tahin bu durumu azaltır. Gazın daha rahat çıkmasını sağlar.

İbn-i Sina'nın her derde deva reçetesi! 10 dakikada mucize etki gösteren besin...