AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Poğaça tarifleri hem kahvaltı için hem de ara öğünler için deneniyor. Sizlere anne önerisiyle bir poğaça tarifi hazırladık. Katmer poğaça hem lezzetli oluyor, hem de bayatlama süresi diğerlerine göre daha uzun.
Katmer poğaça merdaneyle açılarak hazırlanan bir poğaça türü. İsteyenler iç harcı için patates, peynir ya da kıyma kullanabilir. Katmer poğaçanın püf noktası ise hamuru bir gün dolapta bekletmek. İşte tarif defterine mutlaka not almak isteyeceğiniz fotoğraflarla nefis poğaça tarifi ve malzemeleri...
KATMER POĞAÇA TARİFİ
2 su bardağı süt
1su bardağı sıvı yağ
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı tozşeker
Yeteri kadar un
Aralarına sürmek için yarım paket margarin ve yarım çay bardağı sıvı yağ
İçine lor peyniri
KATMER POĞAÇA TARİFİ
Peynirli poğaça tarifi ya da birebir tutan farklı poğaça tarifi arayanlar için katmer poğaça tarifi harika bir seçim. Sütü biraz ılık hâle getirin. Bir kapta sütü, mayayı ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşak bir hamur elde edin.
Hamuru 26 bezeye ayırın. 13 bezeyi tabak büyüklüğünde açın. Aralarına margarin sürün. Sadece en üsttekine sürmeyin.
Kapaklı saklama kabına koyun ve buzdolabına kaldırın. Diğer 13 bezeyi de aynı şekilde yapın ve buzdolabına kaldırın.
Sabah dolaptan çıkarın ve biraz unlayarak merdane gibi açın. Sigara böreği yapar gibi açın ve aralarına lor peyniri koyun.
Hepsini tepsiye dizdikten sonra yarım saat tepside bekletin. Ardından yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıtılmış fırında pişirin. Katmer poğaça tarifi çay yanına hazır. Afiyet olsun...