Anne kurabiyesi tarifi! Ağızda un ufak oluyor: Tadı komşu çatlatıyor

Anne kurabiyesi klasik lezzetlerimizdendir. Anne kurabiyesi sıcacık bir tada sahip. Bu kurabiyenin yapılışı ise oldukça basit. İşte adım adım anne kurabiyesi tarifi...

HİLAL ÇAKIR

Anne kurabiyesi taptaze bir lezzete sahip. Anne kurabiyesi yapılırken birkaç aşama karıştırılmalı. Peki adım adım anne kurabiyesi nasıl yapılır?

Klasik Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

1 adet yumurta

1 paket vanilin

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Dilerseniz çikolata parçaları, ceviz ya da damla çikolata (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Hamuru Hazırlayın:

Derin bir karıştırma kabına tereyağını, sıvı yağı ve pudra şekerini koyun.

Malzemeleri iyice karıştırın.

Yumurtayı ekleyip tekrar karıştırın.

Vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Şekil Verin:

Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.

Dilerseniz üzerine hafifçe bastırarak şekil verebilirsiniz.

Pişirin:

Kurabiyeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12-15 dakika kadar pişirin. (Üstlerinin kızarmasına gerek yok; altı hafif renk alınca fırından çıkarabilirsiniz.)

Servis Edin:

Kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpebilir veya sade olarak servis edebilirsiniz.