Anne eli değmiş lezzetinde sütlaç tarifi! Kaselerce tüketeceksiniz

Annelerin en lezzetli yaptığı tatlıların başında sütlaç geliyor. Sütlacın püf noktası pirinçleri çok fazla yıkamamak. Peki en lezzetli anne sütlacı nasıl yapılır?

Anne sütlacının detaylarını derledik. Tarifte süt koyulaşana dek 45 dakika pişirilmeli. İşte detaylar...

Anne Sütlacı Tarifi İçin Malzemeler

1 litre süt

2 su bardağı su (400 ml)

1 su bardağı toz şeker

Yarım su bardağından bir parmak fazla pirinç

Yarım çay kaşığı tuz

Anne Sütlacı Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle çok az sudan geçirdiğimiz pirinçleri tencereye alalım.

Üzerine suyu ekleyerek 10 dakika kadar haşlayalım.

Püf noktası pirinçleri çok yıkamamak, çünkü sütlacımızın kıvamını pirinçlerin nişastası verecek.

Soğuk sütü ilave edelim ve koyulaşıp kıvam alana kadar karıştırarak yaklaşık 45 dakika pişirelim.

Sürenin sonunda şekeri ve tuzu ilave ederek karıştıralım. 10 dakika da bu şekilde kaynatalım.

Pişen sütlaçlarımızı ocaktan alalım ve servis kaselerine aktaralım.

İlk sıcaklığı çıktıktan sonra soğuması için buzdolabına kaldıralım.

Soğuyan sütlaçlarımızın üzerini fındık ya da tarçınla süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun!