Anlık baş dönmesinin ve göz kararmasının 5 şaşırtıcı nedeni

Birçok kişi ayağa kalkmasıyla oturmasının bir olduğundan şikayet ediyor. Anlık baş dönmesinin nedeni oldukça merak ediliyor. Peki baş dönmelerinin nedeni neler? İşte tüm merak edilenler...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ayağa kalktığı gibi oturanlar bu haber tam size göre. Anlık baş dönmesi ve gözlerin kararması çoğu kişide görülebiliyor. Peki baş dönmelerinin nedeni neler? İşte baş dönmesinin ve göz kararmasının 5 şaşırtıcı nedeni...

VERTİGO: Yerin ayaklarınızın altından kayıp gittiğini hissediyorsanız, gözleriniz kararıyorsa, beyninizin içi boşalıyorsa dikkat vertigo olabilirsiniz. Bir uzmana görünmelisiniz.

DİYABET: Diyabet yani şeker hastalığında beyin hücrelerinin şeker kullanımı bozulur ve enerji alamamaktadır. Bu durumda baş dönmesi ve denge problemleri ortaya çıkabilmektedir.

PSİKOLOJİK ETKENLER VE STRES: Kişide duygu durum bozuklukları, baş dönmesi korkusu, stres gibi faktörler de baş dönmesi ve denge problemlerine neden olabilmektedir. Pek çok insanda hiçbir fiziksel neden olmadığı halde baş dönmesi görülebilmektedir. Bu durumda mutlaka psikolojik destek alınmalıdır.

HİPERTANSİYON: Beyin damarları kan basıncı yükselince kendini kanamaya karşı korumak için birden spazma geçerek çaplarını daraltmaktadır. Bu sırada kan debisi düşmekte ve ilk başta en çok kana ihtiyacı olan bölgeler bu duruma bir çeşit itiraz etmektedir. Baş dönmesi de bu şekilde ortaya çıkmaktadır.

ENFEKSİYONLAR: Basit bir gribal enfeksiyondan tüberküloz gibi kronik enfeksiyonlara kadar pek çok enfeksiyon baş dönmesi olarak kendini gösterebilir. Mutlaka uzman yardımı alınmalı, vücutta enfeksiyon düzeyi ve niteliği belirlenmeli tedavi buna göre yürütülmelidir.