Ankara'nın meşhur zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi araştırılıyor. Yaz aylarında yemek menüsüne her ne kadar karar vermek zor olsa da Türk mutfağında çeşitler bitmiyor. Bunlar arasında sevilen yemeklerden biri olan biber dolması, hem kurutulmuş biberlerle hem de bahçeden toplanan taze biberlerle en çok tercih edilenler arasında yer alıyor. Peki, biber dolması nasıl yapılır? İşte zeytinyağına aşık olanların sofrasına layık Ankara'nın meşhur zeytinyağlı kuru biber dolması tarifi ve malzemeleri...
ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI İÇİN MALZEMELER
1 dizi kurutulmuş biber
500 gram pirinç
4 adet kuru soğan
Yarım bağ dereotu
Yarım bağ maydanoz
Nane
Karabiber
Kırmızıbiber
Limon
Zeytinyağı
Salça
Tuz
Dolmaların üzerini kapatmak için: 1 domates
ZEYTİNYAĞLI KURU BİBER DOLMASI TARİFİ YAPILIŞI
Biberleri yıkayıp baş kısmını kesin, tohumlarını çıkartın.
Bir tavaya zeytinyağını, doğranmış soğanları kavurun. Üzerine salça ekleyin.
Yıkanan pirinci de ilave edin ve biraz kavrun. Kavrulan pirinci ocaktan indirin ve nane, kırmızıbiber, karabiber koyarak karıştırın.
İstenilirse yarım limon konulup biraz bekletilebilir. Bu arada ayrı bir tencerede haşlanan biberlerin içine hazırlanan malzemeyi ekleyin.
Üzerini domatesle kapatıp kısık ateşte pişirin. Biber dolması hazır afiyet olsun.