Ankara'nın meşhur Beypazarı cevizli tatlı sucuğu tescillendi

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nın cevizli tatlı sucuğu tescillendi. Peki, Beypazarı cevizli tatlı sucuğu nasıl yapılıyor? İşte tescilli lezzetin püf noktası...

IHA

Ankara'nın tescilli lezzetlerine bir yenisi daha eklendi. Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nın cevizli tatlı sucuğu 'Coğrafi İşaret Tescil Belgesi' ile tescillendi.

İHA'da yer alan habere göre Beypazarı Belediyesi'nin cevizli tatlı sucuk için Türk Patent ve Marka Kurumu'na (TPE) yaptığı başvuru kabul edilerek, ürün coğrafi işaret aldı.

Cevizli tatlı sucuk, Beypazarı kurusu ve Beypazarı havuç lokumundan sonra coğrafi işaretli üçüncü yöresel ürün oldu.

TATLI SUCUK NASIL YAPILIYOR?

Beypazarı cevizli tatlı sucuğu, iplere dizilmiş ceviz içinin sıcak sucuk hamuruna iki kere batırılıp açık havada asılarak kurutulması suretiyle üretilir.

Köfterlik adı verilen sucuk hamuru ise ak püskül üzümünün suyunun pekmez toprağı ile kaynatılıp çöktürüldükten sonra tekrar kaynatılmasıyla elde edilen koyu kıvamlı karışıma ekmeklik buğday unu karıştırılıp pişirilerek hazırlanır.

Bugün ne pişirsem diyenlere iftar menüsüne 2 özel yemek tarifi! Kolay ve nefis