Eşsiz Türkiye’mizin başkenti olan Ankara’ya ait ve meşhur bir tarif olan Ankara tava herkesçe sevilmektedir. Herkes, “Ankara tava nasıl yapılır?” sorusunu merak etmektedir. Soflarında bu eşsiz lezzete yer vermek isteyenler “Ankara tava nasıl yapılır?” tarifini araştırmaktadır. Yapımı kolay ve pratik olan bu eşsiz lezzet ile sofralarınızı sizde süsleyebilirsiniz. İşte, herkesin merak ettiği “Ankara tava nasıl yapılır?” sorusunun cevabı ve daha fazlası haberimizin devamında sizlerle…
ANKARA TAVA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
300 gram kuzu eti
Kuşbaşı doğranmış eti tavaya alıyoruz ve ocağı yüksek ateşe alıyoruz.
Etin rengi dönüp de suyunu salınca ocağı iyice kısıyoruz.
Suyunu çekince sıvı yağ ekliyoruz ve ara ara karıştırarak kavuruyoruz.
Doğradığımız soğanı sarımsağı ve biberi ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
Salçayı ve baharatları ekliyoruz, karıştırıyoruz.
Son olarak domatesi ekliyoruz ve tavayı kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Diğer bir tarafta ayrı bir tavada şehriyeleri kavuruyoruz.
Rengi dönünce etin üzerine ekliyoruz karıştırmıyoruz. Suyu da ilave edip altını iyice kısıyoruz.
Kapağını da kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Suyunu çekince 5-10 dk dinlendirip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun…