Anında etki ediyor! Hızlı kilo verdiren lifli gıdalar

Araştırmalara göre lifli gıdalar daha hızlı kilo verdiriyor. Yaşam süresini de artıran lifli gıdalar birçok hastalığın da düşmanı. Peki, lifli bir diyet nasıl olur? Lifli gıdalar neler? İşte tüketildiğinde anında etki eden lifli gıdalar...

Bazı besinler tüketildiği andan itibaren vücuda etki ediyor. Fasulye, yulaf ve keten tohumu gibi besinler bunların başında geliyor. Bu besinler hem kilo vermeyi kolaylaştırıyor hem yaşama süresini uzatıyor.

Vücutta çözünürlüğü fazla olan lifli gıdaların faydalarını bir araya getirdik. İşte faydaları araştırmalarla belirlenmiş lifli gıdaların etkisi...

LİFLİ GIDALARIN FAYDALARI

Kabızlığı azaltır. Bağırsak hareketlerini normalleştirir.

Kilo vermeye yardımcı olur. Yüksek lifli gıdalar tok tutar.

Araştırmalar ayrıca yüksek lifli bir diyetin kolorektal kanser riskini azalttığını bulmuştur. Bazı lifler kolonda fermente edilir.

Kolesterol seviyesini düşürür. Fasulye, yulaf ve keten tohumunda bulunan çözünür lif, düşük yoğunluklu lipoprotein veya "kötü" kolesterol seviyelerini düşürerek toplam kan kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

Çalışmalar, yüksek lifli gıdaların, kan basıncını ve iltihabı azalttığını ortaya koyuyor.

Lifli gıdalar kalbe faydalıdır.

Kan şekeri seviyelerinin kontrolüne yardımcı olur. Diyabetli kişilerde, lif özellikle çözünür lif şeker emilimini yavaşlatabilir ve kan şekeri düzeylerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Yaşam süresini uzatır.

LİFLİ BİR DİYETE NASIL BAŞLANIR?

Hem sağlıklı olmak hem de kilo vermek istiyorsanız lifli diyete adım atın. Kahvaltıdaki ürünleri değiştirerek lifli beslenmeye adım atabilirsiniz.

Kahvaltı için yüksek lifli bir kahvaltılık gevrek seçin. Adında "tam tahıl", "kepek" veya "lif" olan tahılları tercih edin. Tam tahıllı ekmek tüketebilirsiniz ya da yulaflı yoğurtla güne başlayabilirsiniz.

Tüm tahılların en az yarısını tam tahıl olarak tüketin. Etikette ilk bileşen olarak tam buğday, tam buğday unu veya başka bir tam tahılın listelendiği ve porsiyonunda en az 2 gram diyet lifi bulunan ekmekleri tüketin.

Keklere, keklere ve kurabiyelere ezilmiş kepek gevreği, işlenmemiş buğday kepeği veya pişmemiş yulaf ezmesi deneyebilirsiniz.

Balkonda yaptığı reçeller ihracat kapısı araladı

Sabahları aç karnına suyunu için! Kabızlığı yok ediyor

Sevgililer Gününde kim şık kim rüküş oldu?