Aniden çıkan yüksek ateş ve ağlamalar! Çocuklara kulak verin bu acı can yakıyor

Çocukların en sık yaşadıkları sorunlarından biri diş çıkarma aşamasıdır. Can yakan diş çıkarma sırasında yüksek ateş ve ağrılar artar. Kısa sürede bu acılardan çocukları kurtarmak için bazı doğal yöntemler vardır. İşte diş çıkaran çocukların ağrısını azaltan doğal yöntemler...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Yetişkinlerdeki diş ağrısının şiddeti ile çocuklardaki diş çıkmasının ağrısının frekansı hemen hemen aynıdır. Çocukların yaşam kalitesini düşürerek yüksek ateş, ağlama ve ağrılara neden olur. Diş çıkma esnasında bağışıklık sistemi aniden harekete geçer. Bunu bir saldırı olarak algılayan vücut bu yüzden savunma mekanizmasını devreye koyar. Artan savunma ise ateşe ve ağrıya neden olur.

Bebeklerde olduğu gibi çocuklarda da aynı sistem meydana gelir. Benzer belirtilerle ilerleyen süreci kontrol altına almak için evde uygulayabileceğiniz bazı doğal yöntemler var.

DİŞ ÇIKARAN ÇOCUKLARIN AĞRISINI AZALTAN DOĞAL YÖNTEMLER

SUMAK SUYU

Sumak suyu, güçlü bir enfeksiyon önleyicidir. Ayrıca içeriğindeki güçlü bileşenler sayesinde ağrının şiddetini azaltır. Bir tatlı kaşığı sumağı bir su bardağı kaynar suya koyun. Pamuk yardımıyla çocukların dişleri sürün. Bu suya pamuk batırmadan önce bir çay kaşığı kadar çocukların içmesini sağlayın.

TUZ GARGARASI

Tuz herkesin bildiği gibi güçlü bir iltihap kurutucudur. Diş etlerini temizler. Çıkan diş etindeki fonksiyonel sorunu yatıştırarak ağrıyı azaltır. Çocuklara örnek olarak gargara yöntemini uygulayın.

SOĞUK SU KOMPRESİ

Soğuk su çocukların yüksek ateş ve ağrılarını azaltır. Soğuk suyun içine dökeceğiniz sirke ise tam bir ilaç görevinde hızlı etki sağlar. Bir kovayı soğuk suyla doldurun. İçine bir çay bardağı kadar elma sirkesi dökün. temiz bir havluyla çocukların ense ve alınlarını silin. Öte yandan eklem yerlerini silerek ağrıların şiddetini azaltın.

Enerjik çocukların sırrı! Kusturan ancak en güçlü antibiyotik