Ancak bu kadar basit olabilirdi: Üstelik koku bırakmıyor! İşte sarımsak kabuklarını soymanın yöntemi...

Sarımsak lezzetli ve sağlıklı olduğundan dolayı birçok kişi tarafından tüketilebiliyor. Öte yandan kabuklarını soymak kimi zaman fazlaca zorlayıcı olabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilecek bazı sarımsak kabuğu soyma yöntemleri, pratik bir şekilde gerçekleşebiliyor. İşte detaylar…

Sarımsak, sağlıklı olduğundan dolayı pek çok yemeğin içerisine ilave edilerek tüketilebiliyor. Ayrıca lezzetli olması, tüketimini kolaylaştırabiliyor. Ancak sarımsak kabuklarını soymak kimi zaman zahmetli olabiliyor. Bu noktada sarımsak kabuklarını soymanın pratik yöntemleri de araştırılabiliyor.

Sarımsak kabuklarını soymanın bazı pratik yöntemleri, ''ancak bu kadar basit olabilirdi'' bile dedirtebiliyor. Üstelik bazı yöntemler elde koku da bırakmıyor.

SARIMSAK KABUKLARINI SOYMANIN PRATİK YÖNTEMİ

Sarımsak kabuklarını soymanın birçok farklı yöntemi bulunuyor. Ancak bazı yöntemler zahmetli olurken bazı yöntemler hızlıca soyulmasını sağlayabiliyor. Ayrıca bu noktada tercih edilebilecek 2 pratik yöntem aşağıda yer alıyor.

Çalkalama Yöntemi: Sarımsak kabuklarını soymanın en pratik ve elde koku bırakmayan yöntemlerinden biri, çalkalama yöntemi. Bu işlem için 2 kase alınır ve 1 kasenin içine sarımsak koyulur. Diğer kase de üzerine kapatılır. Ortalama 20-30 saniye kadar kuvvetlice; aşağıya, yukarıya, yana ve diğer yana çalkalanır. Bu sayede kabuklar kolayca soyulabilir. Öte yandan ele temas etmediği için koku da bırakmaz.

Sıcak Su Yöntemi: Bir kasenin içine sarımsaklar diş diş koyulur. Üzerine sıcak su ilave edilerek 1 dakika kadar bekletilir. Bu sayede kabukların daha hızlı bir şekilde soyulması sağlanabilir.