Farklı kahvaltılık tarif arayanlara Anadolu'da meşhur olan yumurtalı patates çırtması tarifini hazırladık. Kahvaltıda doyurucu olan patates ve yumurta ikilisi soğan ve sarımsakla da yan yana gelince mükemmel lezzet ortaya çıkıyor. Ara öğün olarak da tüketilen bu lezzeti yapması oldukça pratik. İşte adım adım nefis kahvaltılık tarif...
YUMURTALI PATATES ÇIRTMASI MALZEMELERİ
2 adet patates
2 adet yumurta
Bir çay kaşığı ucu kadar nane, karabiber, pul biber, kimyon
Yarım adet soğan
1 diş sarımsak
Bir yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı süt
TARİFİ
Bir tavayı kısık ateşte ocağa koyun içine tereyağını atın.
Tereyağı eridikten sonra içine soğanları küp küp kesip ilave edin.
Ardından bir kasede yumurta ve sütü karıştırın.
Patatesleri de parmak ucu kadar kesin ve tavaya ekleyin.
Kızarmaya başlayan patatesler sonrası yumurta süt karışımına baharat ve tuzları ilave edip üzerine dökün.
Tavanın ağzını bir kapakla kapatın.
5-7 dakika sonra yönünü çevirin.
3-4 dakika sonra servise hazır. Afiyet olsun...