Anadolu'nun meşhur patatesli kahvaltılık tarifi: Yumurtalı patates çırtması

Yumurta ve patates kahvaltının vazgeçilmez ikilisi. Bu ikisini yan yana getirdiğinizde ortaya yumurtalı patates çırtması tarifi çıkıyor. Farklı kahvaltılık tarif arıyorsanız Anadolu'nun bu eşsiz lezzetini deneyebilirsiniz. İşte hem doyurucu hem lezzetli kahvaltılık tarif...

Farklı kahvaltılık tarif arayanlara Anadolu'da meşhur olan yumurtalı patates çırtması tarifini hazırladık. Kahvaltıda doyurucu olan patates ve yumurta ikilisi soğan ve sarımsakla da yan yana gelince mükemmel lezzet ortaya çıkıyor. Ara öğün olarak da tüketilen bu lezzeti yapması oldukça pratik. İşte adım adım nefis kahvaltılık tarif...

YUMURTALI PATATES ÇIRTMASI MALZEMELERİ

2 adet patates

2 adet yumurta

Bir çay kaşığı ucu kadar nane, karabiber, pul biber, kimyon

Yarım adet soğan

1 diş sarımsak

Bir yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı süt

TARİFİ

Bir tavayı kısık ateşte ocağa koyun içine tereyağını atın.

Tereyağı eridikten sonra içine soğanları küp küp kesip ilave edin.

Ardından bir kasede yumurta ve sütü karıştırın.

Patatesleri de parmak ucu kadar kesin ve tavaya ekleyin.

Kızarmaya başlayan patatesler sonrası yumurta süt karışımına baharat ve tuzları ilave edip üzerine dökün.

Tavanın ağzını bir kapakla kapatın.

5-7 dakika sonra yönünü çevirin.

3-4 dakika sonra servise hazır. Afiyet olsun...