AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Anadolu mutfağının şifa kaynaklarından biri olan bu çorba sayesinde iftar zamanını oldukça sağlıklı atlatırsınız. İçeriğinde en güçlü vitamin kaynakları olan çorbanın yapımı da kolaydır. Anadolu çorbası olarak geçer sıklıkla yaylalarda yaparlar.
Alternatif tıpta üst solunum yolu hastalıkları ya da enerji düşüklüğü olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilirdi. Günümüzde her ne kadar unutulan bir lezzet olsa da aslında yeniden iftar sofralarında yer alması gerekir.
MALZEMELER
1 yemek kaşığı kırmızı mercimek
1 yemek kaşığı yeşil mercimek
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı iri bulgur
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
Yarım su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı un
Karabiber, toz biber, sıvı yağ, kuru nane, tereyağı
YAPILIŞI
Bir tencerenin içine, haşlanmış nohut, bulgur, pirinç ve mercimekleri koyun.
Üzerine 5 su bardağı su ekleyip kaynatın.
Ardından bir tavda da kuru soğanı küp küp kesin kızartın. Üzerine baharat un ve yoğurdu koyun.
Pişen mercimeklerin üzerine koyun ve karıştırın.
25 dakika boyunca kaynatın.
Afiyet şifa olsun...