Anadolu'nun en bereketli lezzetli! Tam bir antioksidan deposu çorba tarifi

Bereketli toprakların sırrı olan Anadolu çorbası tam bir antioksidandır. İftarda tüketildiğinde vücudun direncini artırır. Bir kasesindeki antioksidanlar hastalıklara karşı sizi korur. Peki Anadolu çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anadolu mutfağının şifa kaynaklarından biri olan bu çorba sayesinde iftar zamanını oldukça sağlıklı atlatırsınız. İçeriğinde en güçlü vitamin kaynakları olan çorbanın yapımı da kolaydır. Anadolu çorbası olarak geçer sıklıkla yaylalarda yaparlar.

Alternatif tıpta üst solunum yolu hastalıkları ya da enerji düşüklüğü olan kişilerin tüketmesi tavsiye edilirdi. Günümüzde her ne kadar unutulan bir lezzet olsa da aslında yeniden iftar sofralarında yer alması gerekir.

ANADOLU ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 yemek kaşığı kırmızı mercimek

1 yemek kaşığı yeşil mercimek

1 yemek kaşığı pirinç

1 yemek kaşığı haşlanmış nohut

1 yemek kaşığı iri bulgur

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

Yarım su bardağı yoğurt

1 yumurta sarısı

1 yemek kaşığı un

Karabiber, toz biber, sıvı yağ, kuru nane, tereyağı

YAPILIŞI

Bir tencerenin içine, haşlanmış nohut, bulgur, pirinç ve mercimekleri koyun.

Üzerine 5 su bardağı su ekleyip kaynatın.

Ardından bir tavda da kuru soğanı küp küp kesin kızartın. Üzerine baharat un ve yoğurdu koyun.

Pişen mercimeklerin üzerine koyun ve karıştırın.

25 dakika boyunca kaynatın.

Afiyet şifa olsun...

Lokanta ustalarını bile kıskandıran tarif! Pastırmalı kuru fasulye nasıl yapılır?