Anadolu mutfağının kahvaltılarda aranan lezzeti! Tarhana çorbası nasıl yapılır?

Anadolu kokan tarhana çorbası, özellikle kahvaltılarda tüketilmesi tavsiye edilir. Sindirim sistemini yumuşatan öte yandan da bağışıklığı güçlendiren tarhana çorbasının en orijinal tarifini sizler için araştırdık. Peki tarhana çorbası nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İçeriğindeki el yapımı tarhana sayesinde faydalı olan bu çorba sabah kahvaltılarının bir numaralı içeceğidir. Biraz ekşili biraz acılı ve baharatlı olan bu tarif hem sağlıklı olmanızı sağlar hem de kolayca kilo vermenizi destekler.

Anadolu kadınları tarafından asırlar yıl önce keşfedildi. Bir kasesi sayesinde kolayca kilolarınızdan kurtulabilirsiniz. Kış aylarında sabahları içinizi ısıtacak bu lezzetin tarifini sizler için derledik. Tarhana çorbasının en orijinal tarifi ve lezzeti haberin detayında.

TARHANA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

1 yemek kaşığı toz tarhana

Yarım tatlı kaşığı kuru nane

2 su bardağı su

Bir tatlı kaşığı tereyağı

Bir tatlı kaşığı domates salçası

Tuz, rendelenmiş bir adet sarımsak

YAPILIŞI

Küçük bir tencereye sarımsağı ve tereyağını atın karıştırın.

Ardından toz tarhanayı ekleyin. 5 dakika kavurun.

Domates salçası ve baharatları da ilave edip bir iki dakika kavurun.

Suyu ekleyip karıştırarak 20 -30 dakika daha kaynamasını sağlayın.

Akabinde çorbanız servise hazır! Bu tarif tek kişiliktir.

Afiyet şifa olsun...

Dünyanın en sağlıklı ve antioksidan zengini lezzeti! Domatesli ekmek nasıl yapılır?

Yedikçe yiyesiniz gelecek! En sağlıklı patates salatası nasıl yapılır?