Ana öğün yerine geçen salata tarifi! Alman usulü patates salatası tarifi

Salatalar ara öğün olarak tüketilse de bu tarif çok doyurucu. Alman usulü patates salatasının kalorisi düşük ve tok tutuyor. Peki tarifinde neler var? İşte detaylar...

Patates salatası günün her öğününde lezzetle tüketiliyor. Lezzet ve şifa deposu doyurucu patates salatası nasıl yapılır?

Alman Usulü Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

6 adet orta boy patates

1 adet büyük mor soğan

6-8 adet küçük kornişon turşusu

1 dal maydanoz

1 çay kaşığı zerdeçal

Çay kaşığı ucuyla şeker

1,5 yemek kaşığı sirke

6-7 yemek kaşığı sıvı yağ

1 çay bardağı kaynamış su

Tuz

Karabiber

Alman Usulü Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

Patatesleri haşlayın sıcak sıcak soyun ve orta büyüklükte doğrayın.

Hemen ardından bir tavada sıvı yağını kızdırın.

İçerisine küçük küçük doğramış olduğunuz soğanları ilave edin.

2-3 dakika yumuşayana kadar kavurun.

Ardından sıcak sıcak patateslerin üzerine ilave edin salatalık turşusu ve maydanoz hariç tüm malzemeleri ilave 1-2 kez karıştırıp henüz sıcakken üzerine folyo ile kapatın.

1- 2 saat bu şekilde dinlendirin.

1-2 saat sonra patateslerin üzerine kornişon turşusu ve maydanoz ile servis edin.

Afiyet olsun.