Amasya'nın tescilli tatlısı! Unutma beni tarifi, fıstıkla süsleyin

Amasyalılar bu tatlıya bayılıyor. Unutma beni tatlısı tescilli ve oldukça lezzetli. Peki unutma beni tatlısı nasıl yapılır?

Unutma beni tatlısında ceviz içi, Antep fıstığı ve pekmez bulunuyor. Unutma beni tatlısı için su ve pekmez bir tencerede kaynatılmalı. İşte detaylar...

Unutma Beni Tatlısı Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı su

1 çay bardağı pekmez

3 çorba kaşığı toz şeker

8 dilim ekmek

125 gram tereyağı

1 çay bardağı ceviz içi

1 çorba kaşığı Antep fıstığı

Vişne reçeli

Unutma Beni Tatlısı Nasıl Yapılır?

Tereyağını bir tavaya alıp eritin.

Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartın.

Fazla yağını süzdürün.

Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir taşım kaynatın.

Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Servis tabağına ekmeklerin yarısını dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin.

Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin.

Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin.

Servis tabağına alıp Antep fıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle

süsleyerek servis yapın.