Amasya'nın meşhur lezzeti toyga çorbası tescillendi! İşte tarifi

Amasya'nın yöresel lezzetlerinden Amasya toyga çorbası tescillendi. Peki, toyga çorbası nasıl yapılır? Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketilebilen Amasya toyga çorbasına düğün çorbası da deniyor. Özel davetlerin vazgeçilmezi olan tescilli çorbanın tarifi haberimizde...

AA

Amasya'nın meşhur toyga çorbası tescillendi. Sıcak ve soğuk olarak servis edilen toyga çorbasının temel malzemeleri nohut ve yoğurt.

AA'da yer alan habere göre Amasya'nın yöresel lezzetlerinden "Amasya toyga çorbası", Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret belgesiyle tescillendi.

Yerli ve yabancı turistlerinde çok sevdiği tescilli toyga çorbası Amasya'da özel davetlerin vazgeçilmezi.

AMASYA TOYGA ÇORBASI MALZEMELERİ

1 su bardağı ıslatılmış nohut

1 tane yumurta

500 gram süzme yoğurt

1 kaşık un

5 kaşık yarma

Nane ve tereyağı

1 diş sarımsak (arzuya göre)

Et suyu

AMASYA TOYGA ÇORBASI TARİFİ

Amasya toyga çorbası tarifi için önce bir tencerenin içinde yumurta sarısı, un, yoğurt, yarma, döğülmüş 1 diş sarımsak ve nohut konup et suyu ilave edilerek kaynayana kadar karıştırılır. Piştikten sonra bir tavada tereyağı ve nane kızdırılarak üzerine dökülür. Servis yapılır.

Farklı kek tarifi arayanlara nefis lezzet salepli kış keki

Hindi eti zehirleyebilir! Bu hatalara dikkat!