Amasya usulü unutma beni yapılışı: Gelinim Mutfakta Amasya usulü unutma beni tatlısı malzemeleri!

Amasya usulü unutma beni yapılışı ve malzemeleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler araştırmalara başladı. Kanal D'de yayınlanan Gelinim Mutfakta programında lezzetli ve farklı tarifler ekrana geliyor. Tatlıyı denemek isteyenler, malzeme listesine dair bilgi almak istiyor. Gelinim Mutfakta Amasya usulü unutma beni tatlısı yapılışı sizlerle...

Amasya usulü unutma beni tatlısı, bugün Gelinim Mutfakta'da yapılıyor. Ekran başındaki izleyiciler tatlının tarifini almak için internet üzerinden araştırmalar yapıyor. Farklı bir lezzet tatmak isteyenler için bu tatlı eşsiz bir deneyim olacak. Amasya usulü unutma beni nasıl yapılır? Amasya usulü unutma beni malzemeleri ve tüm bilgiler haberimizde!

AMASYA USULÜ UNUTMA BENİ TATLISI MALZEMELERİ

1 su bardağı su

1 çay bardağı pekmez

3 çorba kaşığı tozşeker

8 dilim ekmek

125 gr tereyağı

1 çay bardağı ceviz içi

1 çorba kaşığı antepfıstığı

Vişne reçeli

AMASYA USULÜ UNUTMA BENİ TATLISI YAPILIŞI

Amasya usulü unutma beni tatlısında ilk olarak tereyağını bir tavaya alıp eritin. Ekmekleri ekleyip her iki tarafını kızartın. Ekmeklerde kalan fazla yağı süzdürün.

Su ve pekmezi sos tenceresine alıp bir kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Servis tabağına ekmeklerin yarısını dizip ceviz içlerinin yarısını ekmeklerin üzerlerine serpiştirin. Kalan ekmekleri dilimlerin üzerlerini kapatacak şekilde yerleştirin.

Şurubu ekmeklerin üzerine gezdirerek döküp yarım saat bekletin. Servis tabağına alıp antepfıstığı, vişne reçeli ve ceviz içiyle süsleyerek servis yapın. Şimdiden afiyet olsun.