Alzheimer hastalığı olarak da bilinen unutkanlık problemi, nörolojik bir hastalık olarak biliniyor. Beyin hücrelerinin sorumluluklarını yerine getirememesi, unutkanlık sorununu ortaya çıkartabiliyor. Ayrıca hafızayı güçlendirebilen besinlerin tüketilmesi, beyin sağlığının korunmasında ve hafızanın güçlenmesinde yardımcı olabiliyor. Bu nedenle Alzheimer riskinin azalması için tüketilmesi tavsiye edilebiliyor.
Hafızaya faydalı olan besinler, Alzheimer riskinin azalmasında yardımcı olabiliyor. Bu nedenle söz konusu besinlerin tüketilmesi tavsiye ediliyor. Öte yandan hafızaya yararlı olabilen besinlerden 3'ü şu şekilde; ceviz, balık ve yer fıstığı.
Balık: Bilimsel araştırmalara konu olabilen balığın hafıza kaybını önleme konusunda yardımcı olabildiği söyleniyor. Bu nedenle Alzheimer riskine karşı balık tüketilmesi önerilebiliyor.
Ceviz: Omega-3 ve 6 yağ asitleri, fosfor, demir ve potasyum açısından zengin olan ceviz, hafıza sağlığına faydalı olabiliyor. Bu sebeple Alzheimer riskine karşı da tavsiye edilebiliyor.
Yer Fıstığı: Niasin kaynağı olarak da bilinen yer fıstığı, beyin sağlığının korunmasında yardımcı olabiliyor. Öte yandan sinir sisteminin sağlıklı çalışmasında faydalı olabiliyor. Bunun yanı sıra hafıza kaybının engellenmesinde yardımcı olabiliyor. Bu nedenle Alzheimer riskini azaltabildiği de söyleniyor.