Alüminyum folyo deyip geçmeyin, küçük bir top yetiyor! Folyonun evde kullanıldığı 7 alan

Alüminyum folyo çok yönlü kullanılabilir. Evde en çok sorun edilen alanlarda top haline getirilmiş bir alüminyum folyo çok işlevsel olabilir. Folyonun evde kullanıldığı 7 alan sizi şaşırtabilir.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Alüminyum folyo hemen hemen her mutfakta bulunan bir eşyadır ve çok işlevseldir. Genelde yiyecekleri saklamak için kullanılsa da aslında alüminyum folyonun kullanıldığı tek alan mutfak değildir. Mutfağın ötesinde, onu çeşitli sorunlar için yaygın olarak kullanabilirsiniz.

FOLYONUN EVDE KULLANILDIĞI 7 ALAN

Yiyecekleri saklayın

Alüminyum folyo, yiyecekleri saklamak için kullanışlıdır. Artan yiyecekleri bu gümüş folyoya sararak buzdolabında sakladığınızda ürünleriniz daha uzun süre taze kalır.

Isı yalıtımı

Alüminyum folyonun mükemmel bir ısı yalıtkanı olduğunu da biliyorsunuz. Bu nedenle ısıyı tencere veya tavaların içinde tutmak için sıklıkla kullanılır. Benzer şekilde, bir yemeği fırına koymadan önce folyoya sarmak eşit şekilde pişmesine yardımcı olacaktır.

Tavaların temizlenmesi

Kirli bulaşıklarınız varsa, kir kalıntılarını gidermek için alüminyum folyonun temizleme potansiyeline güvenebilirsiniz. İşin püf noktası çok basit: bir top oluşturun ve yanmış kalıntıları gidermek için tencereyi veya tavayı fırçalayın.

Kötü kokulardan kurtulun

Evdeki istenmeyen kokuları gidermek için de kullanılabilir. Hoş olmayan kokuları gidermek için dolaplarınıza, kilerinize veya buzdolabı bölmelerinize alüminyum folyo parçaları yerleştirmeniz yeterlidir.

Ütünün temizlenmesi

Alüminyum folyonun ütüyü arındırmak için de kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Nişasta kalıntısı veya başka kir içeriyorsa, cihazı açın ve tüm kiri çıkarmak için alüminyum folyo üzerinde gezdirin.

Tutkal kalıntısını çıkarın

Tutkal kullanıyordun ve yanlışlıkla kıyafetlerine mi yapıştı? Alüminyum folyo sayesinde yapışkan kalıntının göz açıp kapayıncaya kadar kaybolacağından emin olabilirsiniz. Etkilenen bölgeyi bir parçayla hafifçe ovalayın; yapıştırıcı sihirli bir şekilde kaybolacaktır!

Çamaşır makinesindeki elektrik yükünü ortadan kaldırır

Kirli çamaşırları çamaşır makinesine her koyduğunuzda, cihaz, kumaşların zamanla yıpranmasına ve hatta zamanla çamaşırlara zarar vermesine neden olabilecek elektrik yüklerini serbest bırakır. Bu soruna pratik bir çözüm var mı? Bunun olmasını önlemek için tek yapmanız gereken, üç adet yumruk büyüklüğünde alüminyum folyo topunu çamaşır makinesinin tamburuna koymak ve her zamanki gibi yıkamayı başlatmaktır.