AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Bilim insanları tarafından yapılan araştırmalarda çağla meyvesinin en güçlü probiyotik kaynağı olduğu ortaya çıkarıldı. Çağla meyvesindeki probitoik tam bir gençlik iksiridir. Yaşlanmayı durduran çağla meyvesi altın değerindedir. Altın kadar değerli olmasının nedeni ise sadece 2 at boyunca tüketiliyor olmasından kaynaklıdır.
Çağla ilkbaharın habercisi olan tuza bandırılarak yenilen bir meyve. İçeriğinde azot, potasyum ve fosfor da bulunduğundan değeri ikiye katlanıyor.
E vitamini bakımından zengin olan çağla meyvesi cilt hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Özellikle cildin katmanlarına yerleşerek hücre dokusundaki yaşlılık genlerini engelleyerek genç kalmayı sağlar.
Kırışıklık ve yaşlanmayı anında durdurur. Bu da içeriğindeki fosfor kaynaklıdır. Çağla meyvesi fosfor ve C vitamini sayesinde daha güçlü bir DNA yapısı sağlar. Vücuttaki tüm toksinleri tek seferde atar.
Saç diplerine kadar vitaminlerin ulaşmasını sağlar. Kan dolaşımını destekleyen çağla meyvesi vücudun sıvı ihtiyacını da giderir. Tek bir kasesi böbreklerin faaliyetini artırır.
Bilim insanları yoğurttan ve sütten daha sengin probiyotik kaynağı olan çağla meyvesinin kemik ve diş sağlığını etkiler. Kemikleri demir gibi sağlamlaştıran çağla meyvesi, bağırsak hareketlerini de artırır.