Altın içecek olarak biliniyor! Tansiyon ve şeker düşürücü, litresi 800 liradan satışta

Yüksek tansiyon ve şekerin en etkili şifalarında biri de zeytinyağı. Zeytinyağının günde bir yemek kaşığı tüketilmesi yeterli. Peki zeytinyağı şifaları neler?

Bağırsak hareketlerini düzenleyen zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Zeytinyağını salata ve yemeklere ilave ederek de tüketebilirsiniz. İşte detaylar...

ZEYTİNYAĞINI İÇMENİN 5 FAYDASI

KALP SAĞLIĞINA FAYDALI: Zeytinyağının doymamış yağ asitleri içermesi nedeniyle kalp sağlığını olumlu yönde etkiliyor. LDL kolesterol seviyesini düşürerek kalp-damar hastalıklarının riskini azaltır.

ANTİOKSİDAN KAYNAĞI: Zeytinyağının antioksidanlar bakımından zengin olduğu ve vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücrelerin yaşlanmasını geciktirir.

SİNDİRİMİ DÜZENLER: Zeytinyağının sindirim sistemini düzenleyici özelliklere sahip olduğu ve lifli yapısı sayesinde sindirimi hızlandırarak kabızlık sorununu önler.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER: Zeytinyağının cilt sağlığını olumlu yönde etkilediği, anti-enflamatuar özelliklere sahip ve ciltteki tahrişleri yatıştırarak nem dengesini korur.

KİLO KONTROLÜNE YARDIMCI OLUR: Zeytinyağının tokluk hissi veren özelliği ile kilo kontrolüne yardımcı olur ve yemeklerde kullanıldığında daha az yemek yeme isteği uyandırarak kilo verme sürecine destek olmakta.