Altı Ezmeli Kebap nasıl yapılır? MasterChef Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Kebap malzemeleri ve yapılışı

MasterChef Türkiye'de bu akşam ana kadroya geçmek için yarışacak yeni grup şeflerin verdiği Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Kebabı yapacak. Altı Ezmeli Kebabın nasıl yapıldığı ve malzemelerin neler olduğu izleyiciler tarafından araştırışmaya başlandı. Peki, Altı Ezmeli Kebap nasıl yapılır? İşte MasterChef Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Kebap malzemeleri ve yapılışı...

MasterChef Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Kebap malzemeleri ve yapılışı izleyiciler tarafından araştırılıyor. Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kebap; közlenmiş domates ile yeşil biberden oluşan ezmenin üzerine, genellikle erkek koyun etinin kuşbaşı veya kıymasının mangalda pişirilip koyulmasıyla üretilir. Üzerine, ince kıyılmış maydanoz konarak sıcak olarak servis yapılır. İşte detaylar...

ALTI EZMELİ KEBAP NASIL YAPILIR?

Malzemeler

Yarım kg köftelik kıyma

3-4 sivri biber

Tuz

Karabiber

Pulbiber

Ezme için;

5 adet domates

3 adet yeşil biber

1 adet soğan

1 yemek kaşığı sumak

Zeytinyağı

Tuz

Yapılışı:

Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin. Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın.

Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak ezme karışımına ilave edin.

Zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın.

Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Biberleri blenderdan geçirin ve kıymanın içine ekleyin.

Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin.

Kıyılmış domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.