MasterChef Gaziantep Usulü Altı Ezmeli Kebap malzemeleri ve yapılışı izleyiciler tarafından araştırılıyor. Gaziantep / Antep Altı Ezmeli Kebap; közlenmiş domates ile yeşil biberden oluşan ezmenin üzerine, genellikle erkek koyun etinin kuşbaşı veya kıymasının mangalda pişirilip koyulmasıyla üretilir. Üzerine, ince kıyılmış maydanoz konarak sıcak olarak servis yapılır. İşte detaylar...
Malzemeler
Yarım kg köftelik kıyma
3-4 sivri biber
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Ezme için;
5 adet domates
3 adet yeşil biber
1 adet soğan
1 yemek kaşığı sumak
Zeytinyağı
Tuz
Yapılışı:
Domates ve biberleri yıkayıp ızgarada közleyin. Domateslerin kabuğunu soyup bıçakla kıyın.
Soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak ezme karışımına ilave edin.
Zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın.
Kıymaya tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip yoğurun. Biberleri blenderdan geçirin ve kıymanın içine ekleyin.
Küçük yuvarlak köfteler hazırlayıp şişe dizin. Fırını ızgara konumuna alıp şişleri çevirerek pişirin.
Kıyılmış domatesi servis tabağına alın. Kebapları üzerine yerleştirin. Tereyağını tavada kızdırıp üzerine gezdirerek dökün. Sivribiber ve maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın.