Son günlerde farklı bir lezzet olarak soframızı süslemeye başlayan alt üst böreği neredeyse herkes tarafından seviliyor. Soflarda farklı bir lezzet ve sunum arayanlar bu lezzetli tarifin nasıl yapıldığını merak ediyor. “Alt üst böreği nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı tarifimizde…
MALZEMELER:
5 su bardağı un
5 su bardağı undan bir kahve fincanı ayırın. Geri kalanına 1 yemek kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı kabartma tozu ekleyin. Unun ortasını açın ve bir yumurtayı, 1,5 yemek kaşığı sirkeyi, 3 yemek kaşığı sıvıyağı ve yarım su bardağı yoğurdu ilave edin. Suyu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yapın.
Hamuru biri diğerinden daha büyük olacak şekilde ikiye ayırın ve her birini sekizer bezeye bölün. Üzerlerine nemli bez örtüp 10 dakika bekletin.
Margarini eritin, bir kaşığıyla yuvarlak fırın tepsisini yağlayın. Büyük bezelerin her birini tepsiden biraz daha küçük yufkalar çapında açın. Aralarına margarin sürerek üst üste dizin. Kalanına da aynı işlemi uygulayın ve bunları ayrı ayrı kaplarda buzdolabında 10 dakika bekletin.
Beyaz peyniri ezin, Doğranmış maydanoz, bir yumurta akı ve rendelenmiş kaşarla karıştırın.
Büyük yufkalardan oluşan grubu tepsinin çapından biraz daha geniş olacak şekilde elinizle açarak büyütün. Bunları kenarlarını da kaplayacak şekilde tepsiye yayın. Üzerlerine peynirli içi yerleştirin. Küçük yufkalardan oluşan grubu tepsiyle aynı çapta olacak şekilde büyütün ve peynirin üzerine serin. Üzerine 1 yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180C fırında yarım saat pişirin. Hafif ılındıktan sonra servis yapın.