Alt komşu kokusuna geliyor, kabarık poğaça tarifi! Üzerine yumurta sarısı eklenmeli

Kabarık poğaça mis gibi kokusuyla etrafı sarıyor. Lezzet şöleni poğaçaların detaylı yapılışını derledik. Peki adım adım poğaça nasıl yapılır?

HABER MERKEZİ

Kabarık poğaça yapılışının detayları merak ediliyor. Süt ve su mutlaka ılık olmalıdır. Patates, peynir veya zeytin eklenebilir. Peki kabarık poğaça nasıl yapılır?

İşte nefis, kabarık poğaça tarifi:

Malzemeler:

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı ılık su

1 paket yaş maya (veya 1 paket kuru maya)

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 su bardağı sıvı yağ

2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

6-7 su bardağı un (un miktarı kıvama göre ayarlanabilir)

İç harcı için: Peynir, zeytin veya patates (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Mayayı Hazırlayın: Ilık süt ve suyu bir kaba alın. Şeker ve mayayı ekleyip karıştırın. 5-10 dakika kadar mayanın aktifleşmesi için bekleyin.

Hamuru Yoğurun: Unu geniş bir kaba alın. İçine tuz, sıvı yağ, 1 yumurta ve mayalı karışımı ekleyin. Yavaşça unu ekleyerek yumuşak kıvamlı, ele yapışmayan bir hamur yoğurun.

Hamuru Mayalandırın: Hamuru yoğurduktan sonra üzerini örtüp sıcak bir ortamda 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamur kabarıp 2 katına çıkmalı.

Şekil Verin: Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde açın. İç harcı ekleyin (örneğin peynir veya patates). Ardından hamuru kapatıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzeri İçin: Ayrı tuttuğunuz yumurta sarısını poğaçaların üzerine sürün.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!