AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Hazırlaması en fazla 20 dakika süren bratkartoffeln tarifi Alman kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Patates kızartmasına benzeyen ancak farklı bir lezzeti olan bratkartoffeln, kahvaltı sofralarının çeşitliliğini artırır. Yüksek oranda karbonhidrat içeren bu tarif gün boyu tok tutar.
Alman mutfağında lezzet çeşitliliği azdır. Ancak aperatif lezzetlerde bir o kadarda fazladır. Sanayi Devriminden sonra özellikle 80 ve 90'lı yıllardaki beyin göçüyle Alman mutfağında yemek çeşitliliği artmıştır.3 adet patates
40 gram pastırma
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım soğan
Karabiber, kekik ve fesleğen
Patatesleri halka halka kesin.
Akabinde tavaya tereyağını koyup eritin.
Yağın üzerine soğanı yarım halka şeklinde kesip atın.
Soğanlar hafif pembeleşirken üzerine pastırmaları ilave edin.
En son da patatesleri koyup kızartın.
Baharatları ilave dip kızartan patatesleri çevirin.