Almanya'da kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi! Bratkartoffeln nasıl yapılır?

Dünyanın lezzet açısından en fakir lezzetlerine sahip olan Alman mutfağında çok aperatif tarifler yer alıyor. Bunlardan biri de patates kızartmasının bir diğer versiyonu olan bratkartoffelndir. Peki bratkartoffeln nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Hazırlaması en fazla 20 dakika süren bratkartoffeln tarifi Alman kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Patates kızartmasına benzeyen ancak farklı bir lezzeti olan bratkartoffeln, kahvaltı sofralarının çeşitliliğini artırır. Yüksek oranda karbonhidrat içeren bu tarif gün boyu tok tutar.

Alman mutfağında lezzet çeşitliliği azdır. Ancak aperatif lezzetlerde bir o kadarda fazladır. Sanayi Devriminden sonra özellikle 80 ve 90'lı yıllardaki beyin göçüyle Alman mutfağında yemek çeşitliliği artmıştır.

PEKİ BRATKARTTOFFELN NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet patates

40 gram pastırma

Yarım yemek kaşığı tereyağı

Yarım soğan

Karabiber, kekik ve fesleğen

YAPILIŞI

Patatesleri halka halka kesin.

Akabinde tavaya tereyağını koyup eritin.

Yağın üzerine soğanı yarım halka şeklinde kesip atın.

Soğanlar hafif pembeleşirken üzerine pastırmaları ilave edin.

En son da patatesleri koyup kızartın.

Baharatları ilave dip kızartan patatesleri çevirin.

Afiyet şifa olsun...