Ala nazik tarifi! Benim Yemeğim Ali Nazik tarifi! Geleneksel mutfağın vazgeçilmezi

Ekranların sevilen yemek yarışması Benim Yemeğim'de günün menüsü Ala nazik ya da diğer adıyla Ali Nazik. Türk mutfağının sevilen yemeklerinin başında gelen Ala nazik közlenmiş patlıcan ve kuzu gerdandan yapılıyor. Eski adı Ala nazik olan bu yemek zamanla kolay söylenme biçiminden dolayı Ali Nazik ismini almıştır. Şef Rafet İnce geçmişten gelen Türk mutfağının sevilen yemeği Ali nazik tarifini tüm detaylarıyla yarışmacılara ve izleyenlere anlatacak. İşte ala nazik tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim Programı'nın 30 Mart menüsü Ala nazik tarifi oldu. Yarışmacılar çok sevilen ve patlıcandan yapılan ala(Ali) nazik için tüm hünerlerini sergileyecek. Ala Nazik adlı yemeğin adı Arapçadır " Ala" güzel, "Nazik" ise yemek anlamına gelir. Zamanla kolay söyleme biçiminden dolayı Ali nazik olarak bilinen bu yemeğin tarifini adım adım anlattık. Türk mutfağının özel günlerde en çok sevilen yemeklerinden biri olan ala(Ali) nazik tarifi ve malzemeleri için işte yapılacakların listesi...

ALA NAZİK MALZEMELER

350 gram kuzu gerdan

1 adet kuru soğan

50 gram tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

1,5 yemek kaşığı biber salçası

1 yemek kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kırmızı toz biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Yoğurtlu patlıcan için:

1 adet patlıcan

3 yemek kaşığı süzme yoğurt

1 diş sarımsak

10 dal maydanoz

Tuz

Karabiber

ETİN YAPILIŞI:

Ala(Ali) nazik tarifi patlıcanların ve etin hazırlanması olmak üzere iki adımdan oluşur. Et ve soğanı tereyağında kavuruyoruz. Biber salçası, domates salçası, toz biber, pul biber, sarımsak ve kaynamış su ekleyerek etimizi pişiriyoruz.

YOĞURTLU PATLICAN YAPILIŞI:

Yoğurt, sarımsak, maydanoz, tuz ve közlenmiş patlıcanı zeytinyağı ile karıştırarak yemeğimizin tabanını elde ediyoruz. Hazırlamış olduğumuz patlıcanlı karışımı tavada ısıttıktan sonra et ile buluşturuyoruz. Son olarak üzerine maydanoz ekleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun...