Aktarların yok satan pekmezi! Bronşitten astıma ciğerleri pırıl pırıl yapıyor

Andız pekmezi bronşit ve astımın ilacı. Enerji veren ve kan depolarını dolduran andız pekmezinin çok fazla faydası var. Peki andız pekmezi neden tüketilmeli?

Nur Sena Sarıtaş

Andız pekmezi sıcak tutuyor. Akciğerlerin iltihabını söküp alan andız pekmezi çok şifalı. Peki andız pekmezinin faydaları neler?

ANDIZ PEKMEZİNİN FAYDALARI

Kansızlığı önler

Andız pekmezi, yüksek demir içeriği nedeniyle kansızlık sorununu önlemeye yardımcı olabilir. Demir, vücutta hemoglobin üretimine katkıda bulunur ve bu da kanın oksijen taşıma kapasitesini artırır.

Enerji kaynağıdır

İçerdiği doğal şekerler, andız pekmezini enerji verici bir besin yapar. Özellikle sporcular ve enerjiye ihtiyaç duyan kişiler için iyi bir tercih olabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Andız pekmezi, içerdiği antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemini destekleyebilir. Bu, hastalıklara karşı direncin artmasına yardımcı olabilir.

Kemik sağlığını destekler

İçerdiği kalsiyum ve fosfor, kemik sağlığını desteklemeye yardımcı olur. Özellikle çocuklar ve yaşlılar için kemik gelişimi ve korunması açısından önemlidir.

Öksürüğe iyi gelir

Andız pekmezi öksürüğü çok iyi gelir. Her gün 1 kaşık yediğinizde gribal enfeksiyonlara karşı doğal antibiyotik etkisi görür. Soğuk algınlığı, öksürük ve bronşit gibi solunum yolu sorunlarına iyi gelir.