Aktarlarda tempo başladı: En çok zencefil, tarçın ve ıhlamur satılıyor! İşte faydası

Geçiş mevsimi olması nedeniyle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar da artmaya başladı. Bu yüzden aktarlara talep de arttı. En çok satılan ürünlerin başında ise zencefil, tarçın ve ıhlamur geliyor. Peki, ıhlamurun faydası ne?

IHA

Sonbaharın gelmesiyle grip salgını da artmaya başladı. Bu yüzden aktarlara akın eden vatandaşlar en çok ıhlamur ve tarçın almaya başladı. Peki, ıhlamur neye iyi gelir?

Özellikle soğuk algınlığı, öksürük ve grip gibi hastalıklara bitkisel çözümler arayan vatandaşlar ıhlamur, zencefil, zerdeçal, havlıcan, hatmi çiçeği, tarçın, narçiçeği, ada çayını en çok tercih ediyor.

"EN ÇOK ZENCEFİL, TARÇIN VE IHLAMUR SATILIYOR"

Soğuyan havaların, hastalıkları da beraberinde getirdiğini ifade eden Aktarcı Özer Hanoğlu, "Zayıf olan bağışıklık sistemini güçlendirmek ve soğuk algınlığına faydalı olduğu içi zencefil, adaçayı ve ıhlamurun en çok satılan bitkilerdir. Diğer adı narçiçeği olan hibiskusun bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve koruyucu olması sebebiyle özellikle kış aylarında, her gün bir bardak içilmesini öneriyoruz." diye konuştu.

"IHLAMURUN FAYDALARI"

Ihlamur çayının düzenli tüketimi sonucu birlikte mevsim geçişlerinde ve kış aylarında hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi gözlenebilir. Soğuk algınlığını ve gribal enfeksiyonu tedavi edici etkidedir.

Öksürüğe neden olan bakterilerin vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar, bununla birlikte öksürük yumuşatıcı ve kesici etkisi vardır.

Boğazı yumuşatarak boğaz tahrişinin ve ağrısının azalmasına yardımcı olur.

İdrar sökücü etkisiyle karaciğer ve safra rahatsızlıklarını iyileştirici etkisi vardır. Terlemeyi sağlayarak enfeksiyonlara karşı savaşçı özelliktedir.

Vücut direncini artırır, stresi ve yorgunluğu azaltır.

"ZENCEFİLİN FAYDALARI"

Zencefil, her yaşta soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarla ve enfeksiyonlarla savaşmak için reçete edilmiştir.

Vücudu sıcak tutmak için çay şeklinde kullanılabilir. Çay, bir diaphoretik gibi davranır ve terlemeyi artırarak toksinleri vücuttan atar.

Sindirim sürecini kolaylaştırıcı etkisi olduğu keşfedilmiştir. Yemekten sonra yükselen şeker seviyeleri, midenin içeriğinin doğal boşalma oranını azaltmasına neden olabilir.

Zencefildeki gingerol gibi organik bileşikler, meme kanseri ve diğer birçok kanser türlerinin önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca kolorektal kansere yol açabilen kolonda karsinojenik aktivitenin önlenmesine yardımcı olur.

Parkinson ve Alzheimer gibi nörodejeneratif hastalıkların başlangıcını, azaltarak geciktirdiği bilinmektedir. Bu zararlı faktörlerin yaşa bağlı bilişsel gerilemede etkili olduğu biliniyor. Bu nedenle zencefil, güçlü besleyicileriyle beyin hasarı riskini azaltır ve hafızanız bozulmadan kalır.